Als het gaat om het verkennen van nieuwe technologische fronten en het experimenteren met het laatste nieuws, Microsoft het is altijd een van de eerste geclassificeerde. Deze keer lijkt het doel van het Amerikaanse bedrijf te zijn vastgesteld Mixed Reality, of mixed reality, of het ontmoetingspunt tussen AR (augmented reality) en VR (virtual reality). Om geïnteresseerde partijen de kans te geven hun hand te proberen bij het maken van apps, het leren van nieuwe branchekennis en het experimenteren met het MR HoloLens 2-apparaat, de DevRel-team kondigde de terugkeer van de Mixed Reality Dev Days.

Het is een reeks afspraken voor ontwikkelaars, waaronder intensieve cursussen over de nieuwste technologieën en momenten van ontmoeting en discussie. De eerste stop vindt plaats om Microsoft Conferentiecentrum van Redmond, WA op 16 en 17 maart 2020. Er volgen er nog twee, een in Japan en de andere in Duitsland, waarvan de exacte datum en locatie nog niet bekend zijn gemaakt. Het zou heel interessant zijn om te zien dat de gemengde realiteit ook wordt geïmplementeerd in gaming, maar dat al wetende Xbox en VR kunnen niet zo goed met elkaar overweg, kan het nog lang duren.