Het coronavirus heeft de afgelopen weken de plannen van veel bedrijven gewijzigd, van het annuleren van evenementen tot het niet-deelnemen van bedrijven, waaronder belangrijke, zoals Sony.

Deze laatste heeft namelijk zijn deelname aan de PAX East 2020, waardoor de mogelijkheid om te zien en te proberen wordt uitgesteld De laatste van de VS 2, Ma il burgemeester van Boston (stad waar het evenement plaatsvindt) schreef uit de eerste hand een brief aan de CEO van Sony voor vraag hem opnieuw na te denken.

Marty walsh, heeft de burgemeester benadrukte hoe de werkelijke risico's die het bedrijf zou lopen door deel te nemen aan PAX East minimaal zouden zijn en daarom aan Sony gevraagd bijwonen zoals aanvankelijk gepland. Walsh benadrukte dat de administratie deze bezorgdheid niet opportuun acht, wat eigenlijk angst zou voeden en negatieve berichten zou verzenden.

In aanvulling op dat Sony, in de woorden van de burgemeester, deelname aan PAX East zou een goed voorbeeld zijn aan anderen die aantonen dat "worden gemotiveerd door feiten en niet door angst'.

Natuurlijk is meer dan nodig alarmeren geen correct gedrag, maar zelfs het onderschatten van de situatie kan meer kwaad dan anders doen. Hoe zou Sony zich moeten gedragen?