PUBG omzetHoewel het genre van de strijd royale duidelijk in een neerwaartse gelijkenis is, heeft een van de drie belangrijkste concurrenten zijn inkomsten zien groeien en, enigszins verrassend, het is PUBG.

De titel van Bluehole hij was ongetwijfeld de hoofdarchitect van de wijdverspreide verspreiding van echte veldslagen, voordat hij werd ingehaald door twee felle concurrenten zoals Fortnite en Apex Legends.

Ook vanwege het gratis te spelen model van deze laatste (tegen het buy-to-play-model van PUBG) en een duidelijk minder "hardcore" benadering van het BR-genre, de titels van episch e Respawn ze slaagden er gemakkelijk in te passen in het spoor van het succes van hun concurrent en een breder publiek te bereiken.

Nu lijken de kaarten op de tafel echter te zijn veranderd.

Superdata in feite publiceerde hij het rapport van januari over de toestand van de digitale gamingmarkt, waarin hij benadrukte hoe de omzet uit gratis te spelen titels op consoles daalde met 42% ten opzichte van het voorgaande jaar, voornamelijk als gevolg van de daling van Fortnite.

Wat betreft het zogenaamde "premiumsegment", was de daling 19%.

PUBG omzetPUBG Inkomsten stijgen, Fortnite neemt nog steeds af

De meest interessante resultaten kwamen echter uit de sector van de Battle Royale: dat onthulde Superdata De daling van Fortnite zet door en de inkomsten zijn op het laagste punt sinds november 2017.

Apex Legends zag op zijn beurt een toename van 12% in gebruikers op consoles dankzij het evenement "Grand Soiree". Desondanks zijn de collecties gedaald ten opzichte van december.

Omzetgroei voor PUBG, die zegevierend uitkomt in deze kleine confrontatie: Playerunknown's battle royale, met de lancering van seizoen 6, heeft zijn omzet met maar liefst 512% op pc zien groeien, vergeleken met de vorige maand. Een aanzienlijk cijfer dat een einde maakte aan een aanzienlijk negatieve periode voor het aandeel.

Het slechte nieuws komt echter van een community die de huidige stand van het spel niet lijkt te waarderen: veel streamers en ervaren spelers hebben namelijk besloten om PUBG controversieel te verlaten, onder andere het aantal kijkers op Twitch te bestraffen.