Electronic Arts lijkt het serieus te willen nemen intimidatie probleem, bedreigingen en wangedrag van zijn gebruikers. één youtuber, Kurt Fenech, evenals de professionele speler van FIFA, was verbannen van elke multiplayer-service inherente effecten van het EA-merk na verschillende wangedrag jegens gebruikers en werknemers van het overzeese softwarehuis.

In november 2019, na een reeks schendingen van de gedragscode binnen de EA SPORTS FIFA Global-serie waarin hij werknemers en andere spelers bedreigde, werd Kurt0411 uitgesloten van deelname aan of deelname aan EA SPORTS FIFA 20 Global Series of toekomstige evenementen. wedstrijden. Sinds die tijd is Kurt doorgegaan met het posten van beledigende en bedreigende berichten en video's over EA-medewerkers en competitieve spelers via sociale media en moedigde hij anderen aan hetzelfde te doen. Zijn berichten hebben de grenzen overschreden tot zeer persoonlijke aanvallen die in strijd zijn met onze Servicevoorwaarden. We tolereren geen bedreigend gedrag. Als gevolg hiervan wordt het EA-account van Kurt0411 vandaag de dag uitgesloten van het spelen en gebruiken van onze services vanwege deze ernstige en herhaalde overtredingen.

Fenech ging zelfs zo ver als publiekelijk richten, door zijn video's, werknemers van het Amerikaanse bedrijf, die hem werkloosheid wensen. Wat maanden geleden begon met eenvoudige klachten over de game lijkt te hebben geresulteerd in een echte oorlog tussen de partijen.

Wij geloven in ieder geval dat de gebruikersgedrag was onaanvaardbaar. We gaan niet in op de verdiensten van de hem gegeven straf, maar de situatie moest duidelijk op een of andere manier worden ingeperkt. Toch lijkt er geen nieuws te zijn over rechtszaken.

Gelooft u dat een dergelijke disciplinaire interventie het probleem kan oplossen of, omgekeerd, het erger verder?