In een wereld bevolkt door wezens fantasie van alle soorten, die te gewend zijn aan het comfort van de moderne wereldtechnologie, zijn vergeten het te gebruiken magie, twee jonge elfenbroers staan ​​klaar om de gekste dag van hun leven te leven, gewoon om zelfs 24 uur met hun lang overleden vader door te brengen. Dit zijn de gebouwen van Verder: Magisch voorbij, de laatste poging van het huis Pixar, geregisseerd door Dan scanlon (voormalig directeur van Monsters University) en de volgende komt in Italiaanse theaters 16 aprile.

Opmerking: de film zou oorspronkelijk op 5 maart in Italië worden uitgebracht, maar vanwege de sluiting van bioscopen in de noordelijke regio's vanwege Coronavirus werd deze uitgesteld tot 16 april.

de plot

Wat zou je geven om een ​​dag door te brengen met een geliefde die weg is? Vandaar het verhaal van Voorwaarts, een film die de regisseur Dan Scalon hij definieerde bijna autobiografisch en persoonlijk, aangezien hij en zijn oudere broer, net als de twee hoofdrolspelers van het verhaal, hun vader op jonge leeftijd verloren, en daarom jarenlang fantaseerden over hoe zij hun speciale dag met hun vermiste vader zouden doorbrengen .

Op zijn zestiende verjaardag, de jonge man Ian Lightfoot, een verlegen en onhandige tienerelf, ontvangt een gift speciaal: een geschenk dat de vader, die stierf voordat hij hem ooit kon kennen, wilde dat de zoon het op diezelfde datum zou ontvangen. de erfenis die Ian en zijn onhandelbare oudere broer ontvangen Gerst het is een magische stok en een formule voor een spreuk die de vader terug kan brengen naar de wereld van de levenden 24 uur, zodat de twee broers en zussen tijd kunnen doorbrengen met de ouder die ze nog nooit heeft zien opgroeien. Tijdens de betovering gaat er echter iets mis en beginnen Ian en Barley aan een gekke reis op zoek naar een artefact in staat om de magie te voltooien.

Nog een technisch juweel van Pixar

Op het niveau visueel en technisch we worden opnieuw geconfronteerd met een echte perla van het Pixar-huis. De Californische animatiestudio is nu een goedgekeurde garantie voor het 3D-modelleren van personages, objecten en instellingen, en het grote scherm van een bioscoop kan nog meer verbeteren de bijna obsessieve remedie voor details in alle modellen van de film.

La soundtrack is een succesvolle mix van fantasy-epische, bijna orkestrale thema's en modernere en rocknummers, die de reis vergezellen onderweg van de twee hoofdrolspelers aan boord van het trouwe ros (of het gammele busje) van Barley, bijgenaamd door laatstgenoemde 'Genève'. Disney en Pixar kozen ook voor goden stemacteurs eerste klas voor de twee broers, in de oorspronkelijke taal is Ian's stem eigenlijk van Tom Holland (de laatste filmische Spider-Man), terwijl die van Barley is toevertrouwd Chris Pratt (Star-Lord). In de Italiaanse editie van Onward hebben we ervoor gekozen (wijselijk) de stemmen te behouden die we gewend zijn voor Holland en Pratt, en die we door de jaren heen met de MCU hebben geweten, respectievelijk de twee zijn in feite geuit door Alex Polidori e Andrea Mete. Om de Italiaanse cast te voltooien vinden we Sabrina Ferilli, zoals Laurel, de moeder van de twee, en Fabio Volo, zoals Wilden, de overleden vader die aanvankelijk een verteller is. In onze lokale versie van de film verschijnen ze ook als kleine nasynchronisatiecamees Lorenzo Ostuni (in art Favij), als een geest, Raul Cremona, als tovenaarsleerling, en David Porec, als een ober.

Diepte en volwassenheid

De verschillende wezens die de wereld van de Pixar-film bewonen, zijn vergeten wat magie is, ze hebben smesso di credere, verslaafd aan het comfort dat technologie in de loop van de tijd heeft geboden. Net als alle omringende personages (sommige min of meer succesvol) die de film bevolken, zelfs de jongeman januari hij is gestopt met geloven, zowel in magie als in zichzelf, en is daarom een Gerst, een ongeneeslijke optimist en dromer, die zijn jongere broer probeert te overtuigen dat alles mogelijk is als je het echt met heel je hart wilt. Onward is daarom een ​​film die het verhaal vertelt van de zoektocht naar een vermiste vader, maar ook van de zoek naar het ware zelf. De reis waarmee de twee hoofdrolspelers worden geconfronteerd, zo verschillend, maar ook zo verbonden, is een verhaal gericht op het concept van wederzijdse ondersteuning, en over het kunnen ontgrendelen van je eigen mogelijkheid risico's nemen voor anderen.

Ondanks dat de functie is gericht op een publiek van gezinnen met kinderen, inmiddels een klassieker van de films Pixar Animation Studios, gaat de basisboodschap op een storende manier over, zelfs voor degenen die een paar jaar ouder zijn. Voorwaarts hij weet mensen aan het lachen te brengen, maar ook te reflecteren en te prikkelen, en biedt alle soorten toeschouwers wat zoete stof tot nadenken, maar tegelijkertijd volwassen, in staat om bewustzijn te creëren dat we vaak, ook vertroebeld door alle prikkels die technologie biedt, in een la leggen. Wanneer je de kamer verlaat, zul je je realiseren dat Onward iets in je heeft achtergelaten, dat iets dat alleen Pixar-films kunnen communiceren quel manier. Ze duwen ons al tientallen jaren, zelfs als we allemaal met een paar jaar zijn, om door te gaan naar het theater en ons te laten verrassen door de werken in computergraphics die in het nu verre 1995 van Ed Catumull, Steve Jobs e John Lasseter.