Een dag van hard werken is net voorbij, misschien waarin het risico bestond om zwaar met iemand in discussie te gaan, maar de strenge civiele regels vereisen dat we nuchter en kalm blijven om problemen te voorkomen. Toch moet je op de een of andere manier stoom afblazen, misschien zelfs plezier maken: hier komt het in het spel Bloodroots, titel van Paper Cult Games, die ook naar voren komt Nintendo Switch, waar het met zijn draagbaarheid het beste geeft.

Het lijkt allemaal zo vredig en poëtisch ...

Wat moet er in deze game worden gedaan? verslaan, lead, onze vijanden afslachten alsof er geen morgen was. En morgen voor onze hoofdpersoon, Meneer wolf, het is er misschien niet echt, dus profiteer er maar beter van en laat zelfs geen minimum aan medelijden door ons stromen.

Aan de andere kant laat het begin van het verhaal weinig ruimte voor goedheid: een lid van de bende van moordenaars Beast Boys, onze hoofdpersoon wordt op een dag verraden en achtergelaten door Meneer Black Wolf (goed, hij heeft "Black" in de naam, hij is noodzakelijkerwijs een slechterik); Helaas overleeft de heer Wolf en zweert wraak, vooral omdat de reden voor dit verraad niet wordt uitgelegd. Het verhaal is zeker niet fundamenteel in deze titel maar, hoe memorabel het ook is, door goed geschreven dialogen (ontworpen door degene die genas Guacamelee 2 e Hemels), goed gekarakteriseerde karakters en een zekere diepte, de plot houdt je op het einde. Helaas is het spel alleen in het engels, niet moeilijk te begrijpen, maar gezien sommige (hilarische) woordspellen, zullen degenen die niet gewend zijn aan deze taal dat allemaal verliezen.

Ok niet precies wat ons te wachten staat bij het betreden van een dorp.

Gelukkig, zoals eerder gezegd, is de kern van Bloodroots de gameplay en daarop is er geen taal die het plezier kan beteugelen: Mr. Wolf wordt elke dag wakker in zijn kamp en moet zijn weg vinden in verschillende niveaus gevormd door min of meer brede scenario'sverspreid en beschermd tegen vijanden, die we, zoals u misschien al geraden heeft, zonder genade moeten elimineren.

Door het vogelperspectief, met enkele veranderingen van opname die het allemaal meer filmisch maken, kunnen we getuige zijn van scenario's met veel elementen op het scherm: huizen, hooibalen, stammen, gescherpte wapens, vuurwapens, schedels en meer. Waarom heb ik ze genoemd? Omdat in Bloodroots alles wat we op het scherm zien is een mogelijk wapen om tegen de ongelukkigen te worden gebruikt en inderdaad, eenmaal zelfmoord kan worden verzameld en gebruikt als wapen (ja, het is vrij macaber).

Het spel wordt vanaf het begin gedemonstreerd met volwassen tinten, met overal ploetert en scènes waarin de dodelijke slachtoffers van Mortal Kombat alleen verschillen in de grafische stijl, maar het spel neemt zichzelf nooit te serieus, anders hadden we de vijanden niet kunnen doden, zelfs met badeendjes, gigantische vissen, vuurwerk en andere belachelijk ding komt in je op. Deze perfect samensmelting van geweld en ironie heeft me ertoe geduwd om ondanks alles toch vooruit te gaan uiteindelijk is de gameplay ook behoorlijk repetitiefWat je eigenlijk moet doen, is altijd en alleen een bepaald aantal vijanden doden voordat je toegang krijgt tot de volgende foto, maar de verscheidenheid aan wapens, vijanden en situaties die worden gemaakt, geven altijd die extra aanraking die nooit verveelt. Bovendien, zelfs als ze echt aanwezig zijn in een minimaal deel, hebben we er ook enkele platformsessies die breken, heel goed geslaagd, de momenten van naakt en rauw geweld.

Dood, maar in stijl.

Onze heer Wolf is een eenvoudig mens (zeker, zijn vuist vernietigt een schedel, maar het zijn details), dus verwacht geen drievoudige sprongen of magische krachten: vaardigheden, als we ze zo willen noemen, ze zijn allemaal afhankelijk van het type wapen dat we kunnen verzamelen, waardoor de gameplay gevarieerd en onvoorspelbaar is. Is er bijvoorbeeld een rots die we niet kunnen bereiken omdat deze te hoog is? Zeker in de buurt zal vuurwerk worden gebruikt als een raket, of misschien een riem om te gebruiken alsof het een hoogspringenpaal is.

De vrijheid die Bloodroots achterlaat is zeker het beste aspect van het spel, met heel weinig sessies waarin ik me "gebonden" voelde om iets te doen waar de ontwikkelaars op een bepaalde manier aan hadden gedacht. In de meeste gevallen is vrijheid bijna volledig, met de mogelijkheid om niet alleen te beslissen hoe de vijanden moeten worden vermoord, maar ook welk pad we moeten volgen om een ​​groep rovers achter hen te slaan die ons tegenover ons herhaaldelijk hebben verwelkomd. Waarom ja, in het spel sterf je veel, vaak, soms te veel. Vergeet gezondheid of afweer waardoor we meer schade kunnen overleven: Mr. Wolf sterft bij de eerste ontvangen hit, evenals de vijanden, en het verliezen van leads om de sessie van dat niveau te herhalen.

Een deel van het platform dat het ritme doorbreekt (en tientallen keren doodt).

De snelheid waarmee alles gebeurt, gecombineerd met de snelle en hectische gameplay, maakt het minder frustrerend om zelfs enkele tientallen keren op hetzelfde punt te sterven. De meeste hiervan zijn te wijten aan fouten van de speler, hetzij omdat de hitte van het snel doden van iedereen onvermijdelijk tot de dood leidt, of omdat misschien in plaats van het gebruik van een baal hooi het beter was geweest om een ​​lasergeweer te gebruiken, maar er zijn momenten waarop ik bedieningselementen zijn niet erg nauwkeurig ze leiden tot ravijnen of botsen tegen vijanden die geen moment verspillen door ons te vermoorden. Zoals reeds vermeld, hoewel ik echter talloze keren echt heb verloren, Ik heb me nooit gefrustreerd voelen: we kunnen zeggen dat we met vallen en opstaan ​​geconfronteerd worden, waarom niet, maar dit proberen en opnieuw proberen heeft me in de moeilijkste sessies ertoe gebracht om meer te denken en de beste manier te vinden om het gebied van de bandieten te bevrijden.

Deze verbetering wordt ook beloond door dezelfde game die, aan het einde van elk niveau geeft hij een evaluatie met de typische letters waaraan we gewend zijn geraakt aan veel actiespellen, compleet met online rangschikking.

Het dorp van wortelen en vissen ... we weten wat we als wapens zullen gebruiken.

Vanuit technisch oogpunt heeft Bloodroots me echt gekidnapt: het zal zijn dat ik een zwak heb voor deze specifieke grafische stijl, maar dat bepaalde kleurenpalet gecombineerd met cel shading is echt een lust voor het oog. Hieraan moet worden toegevoegd plek op soundtrack, met westerse motieven die gezelschap houden in de meest "serieuze" momenten, tot de meest hectische en nog leukere momenten. De vloeibaarheid is ook uitstekend: er zijn maar weinig momenten waarop ik enige vertraging heb gezien, maar Ik had liever iets kortere laadtijden gehad.

Bloodroots is een titel die het arcade-genre volledig belichaamt: we moeten de omgeving naar eigen inzicht doden, vernietigen en exploiteren, het belangrijkste is om te overleven. Maar onder zo'n groteske envelop verbergt het zich een echt goed bestudeerde indie, wat ook een minimum aan geduld en tactiek vereist op de moeilijkste momenten, evenals voor de leuke en uitdagende baasgevechten.

Het werk van Paper Cult Games is een uitstekende taak, die een beetje in precisie zondigt wanneer je tegen een groot aantal vijanden vecht en die meerdere keren tot ongewenste sterfgevallen kan leiden, maar tussen plezier en razernij, tussen een uitstekende grafische sector en een goed geschreven verhaal, Bloodroots is absoluut een titel om te spelen, vooral in draagbaar op Nintendo Switch.