Geregisseerd door Kenneth Branagh e geïnspireerd op het eerste boek van de gelijknamige serie ondertekend door Eoin Colfer, de Disney-film Artemis Hoen zal aankomen in Italiaanse theaters op Mei 27. Artemis Hoen brengt het buitengewone en fantastische avontuur van de briljante twaalf jaar oude Artemis Fowl op een groot scherm die betrokken zijn bij een strijd die veel kracht en sluwheid vereist tegen een krachtige geheime race van feeën, mogelijk verantwoordelijk voor de verdwijning van zijn vader.  

Afkomstig van een lange lijn van criminele geesten, is de briljante XNUMX-jarige Artemis Fowl de protagonist van een fantastisch en opwindend avontuur terwijl hij zijn vader probeert te vinden die op mysterieuze wijze is verdwenen. Met de hulp van haar loyale lijfwacht gaat Artemis op zoek naar hem en ontdekt daarmee het bestaan ​​van een oude verborgen beschaving: de ongelooflijk geavanceerde wereld van feeën. Ervan uitgaande dat de verdwijning van zijn vader op de een of andere manier verbonden is met deze geheime wereld, bedenkt de sluwe Artemis een gevaarlijk plan dat hem zal betrekken in een sluw duel tegen de machtige feeën.

"Disney en Kenneth Branagh hebben een magische manier gevonden om mijn verbeelding te extraheren, te mixen met een vleugje Disney-magie en projecteren, als bij toverslag, deze mengeling op het grote scherm - zei Eoin Colfer, auteur van de boekenreeks"Artemis Hoen". - "Ik kan niet wachten tot het publiek de film ziet".

"Eoin Colfer heeft een belangrijke reeks boeken en een volledig origineel universum van personages gemaakt - vermeldt de directeur Kenneth Branagh. - "Onze hoop is dat fans van deze charismatische anti-held zich ook bij een nieuw publiek in de kamer zullen voegen om te genieten van een zee van verrassingen, slimme implicaties en wendingen, in typische Artemis Fowl-stijl.

Zijn Ierse avonturen zijn adembenemend, boeiend en vol energie. Geïnspireerd door zijn legendarische brutaliteit en humor, hadden we het voorrecht om de mythe van de pagina naar het grote scherm te brengen, in de hoop een nieuwe held te creëren. Het was echt een vreugde om deel uit te maken van dit project. '

De film speelt de hoofdrol Ferdia Shaw, Lara McDonnell, Josh Gad, Tamara Smart, Nonso Anozie, Josh McGuire, Nikesh Patel en Adrian Scarborough, met Colin Farrell e Judi Dench. Artemis Hoen wordt geproduceerd door Kenneth Branagh en Judy Hofflund, terwijl Angus More Gordon en Matthew Jenkins uitvoerende producenten zijn. Het scenario is ondertekend door Conor McPherson en Hamish McColl.