De lanceringsdatum van Final Fantasy VII remake komt dichterbij en dit te demonstreren square Enix begint fans te bombarderen met steeds meer informatie en details over de titel. Wat nog belangrijker is, vandaag is het geland op de PlayStation Store la demonstratie, waarmee spelers de eerste reeks in het verhaal kunnen ervaren, namelijk de aanval op reactor 1. Voor de gelegenheid de producent Yoshinori Kitase hij besteedde een paar woorden aan toekomstplannen van het ontwikkelteam.

Direct na de releasedatum beweert de man dat het werk voor deel 2 zal onmiddellijk beginnen. Voor de niet-ingewijden bevat de game in feite slechts een deel (uitgebreid en verbeterd) van het originele werk, en Square Enix heeft beloofd dat de rest in een soort "hoofdstukreeks" komt. Om de interesse en liefde van fans niet te verliezen, zal het nodig zijn publiceer volgende titels zonder teveel tijd met elkaar door te brengen, gaat Yoshinori verder. Een beetje sorry voor de arme programmeurs die geen pauze zullen hebben, maar aan de andere kant kun je niet vechten tegen een dergelijk perspectief - en tegen de wens om het vervolg zo snel mogelijk te ontvangen.

Final Fantasy VII Remake wordt uitgebracht op PlayStation 4 il April 10 2020.