Europa Universalis IV staat op het punt een nieuwe uitbreiding te krijgen. Het zal worden genoemd Keizer, en belooft de delen van het spel die te maken hebben met religie en binnenlandse zaken nieuw leven in te blazen.

De nieuwe uitbreiding het zal vooral verbeteringen brengen in het Heilige Roomse Rijk, de pauselijke staten en de katholieke naties. Paradox beloofde ook een grotere interactie met het koninkrijk en het managementsysteem voor binnenlandse zaken.

Deze nieuwe uitbreiding zal verschillende nieuwtjes brengen. Spelers kunnen kardinalen bestellen, pauselijke stieren uitgeven en tienden verzamelen. Het nieuws van het Heilige Roomse Rijk zal uw autoriteit bedreigen door u te dwingen te kiezen tussen gecentraliseerde monarchie en federatie.

Hier is een complete lijst met nieuws:
  • Een krachtige paus: Kardinalen bestellen, pauselijke stieren uitgeven en tienden verzamelen. Het pausdom heeft nu nieuwe mogelijkheden om de zielen van het christendom te domineren.
  • Een nieuw systeem voor het Heilige Roomse Rijk: Nieuwe onvoorziene gebeurtenissen zullen uw autoriteit uitdagen. Kies je voor een gecentraliseerde monarchie of een federatie?
  • Verbeterde revoluties: De geest van de revolutie is een besmetting die met geweld moet worden omarmd of onderdrukt. Gebruik de guillotine en de revolutionaire bewaker om je nieuwe gedachte op te leggen.
  • Het credo van Hussita: Bohemen heeft nu de mogelijkheid om aan het begin van het spel ketterij tegen de paus te omarmen tot de Reformatie.
  • hegemonieën: Grote bedrijven verdienen grote beloningen. Je zult met eer worden bedekt door grote legers of grote rijkdom te verzamelen.
  • Nieuwe missies: Meer dan 20 nieuwe missies voor een groot aantal Europese landen.
  • De Raad van Trent en de contrareformatie: Sluit je aan bij andere katholieke heersers om de verspreiding van hervormingen te stoppen door concessies te doen aan de menigte of door de wil van God op te leggen.
  • Opstanden veroorzaken: Neem risico's om meer gewelddadige opstanden te veroorzaken, in plaats van te wachten op afwijkende meningen om het zelf te doen.

Keizer komt met een consistente update voor het spel. De nieuwe inhoud is voor iedereen beschikbaar en bevat een nieuwe kaart van Midden-Europa en de Kroonlanden.