In reactie op de beslissing van De gouverneur van Californië Gavin Newsom van de noodtoestand verklaren Vanwege het nieuwe Coronavirus zei ESA dat het de situatie vóór E3 2020 beoordeelt.

Woensdag werd de noodtoestand uitgeroepen twee doden en meer dan 50 gevallen bevestigd aan de westkust van de Verenigde Staten, tussen de staat Washington en Californië.

Het nieuws komt een paar dagen uit geruststellende verklaringen van de organisatoren van E3 2020. Slechts drie maanden na het evenement hebben we nog geen precieze details, en de situatie verandert voortdurend.

Een persbericht van ESA meldt dat:

“De gezondheid en veiligheid van bezoekers, exposanten, onze partners en medewerkers zijn onze eerste prioriteit. We volgen de situatie dagelijks op terwijl we blijven werken aan een succesvolle E3 2020. Het evenement vindt plaats tussen 9 en 11 juli 2020. "

“Ons team en onze partners blijven de COVID-19-situatie volgen in samenwerking met de Centers for the Prevention of Infectious Diseases en de Wereldgezondheidsorganisatie. We evalueren de situatie om de juiste maatregelen te nemen om gezondheidsrisico's te minimaliseren "

 

Voor E3 lijkt 2020 een vervloekt jaar. De coronavirus-noodsituatie treft het evenement na een lange reeks negatieve gebeurtenissen, van een cyberaanval op de site tot de defecten van Geoff Keighley en Sony.