La Kickstarter-campagne die gepaard ging met de geboorte van De Wonderful 101 Remastered het was een echte uitdaging voor de zenuwen van Platinum Games, zegt de gamedirecteur Hideki Kamiya. In een interview met PAX East 2020 met Siliconera, sprak de man over de stemming van het team na de start van het project:

“We waren echt nerveus over de campagne The Wonderful 101 Remastered. Echt doodsbang. Dit is de eerste keer dat we zoiets hebben geprobeerd en we wisten niet welk resultaat we konden verwachten. Wat als we het eerste doel niet bereiken? Wat doen we Gelukkig was het project vanaf het begin een succes, en nu voelen we niets dan veel geluk. We zijn dankbaar voor ieders steun. Toen we op kantoor waren en het doel was bereikt, keken we door een groot scherm en we hebben het allemaal samen gevierd. "

Fondsenwerving was zeker een succes, maar het enthousiasme van de fans het was zo overweldigend dat zelfs een vervolg van The Wonderful 101. Bedenk dat de geremasterde versie van de game op pc, Nintendo Switch en PlayStation 4 the Mei 22.