Zestien jaar later Half-Life 2 we hebben nog geen Half-Life 3, en dat zullen we waarschijnlijk nooit doen, maar heel snel kunnen we spelen Halfwaardetijd: Alyx, een HL2-prequel die over enkele weken wordt uitgebracht. Hoe leuk het ook is om een ​​nieuw spel in de serie te hebben, het is nog steeds een exclusieve VR, die een bittere smaak in de mond van veel gebruikers achterlaat. Maar verwacht nieuwe titels.

In een interview met Game InformerRobin Walker van Valve claimde de serie "Betekent veel voor ons" en dat was teruggaan naar het ontwikkelen van games op basis van dat universum "Ongelofelijk lonend".

“Er zijn leden van het HL: Alyx-ontwikkelingsteam die sinds HL2 in Valve aanwezig zijn, en vele anderen keren terug van de oorspronkelijke titel. Er zijn ook mensen in het team die voor het eerst aan deze serie begonnen te werken, en velen van hen hopen zeker dat het niet de laatste is. We zien Half-Life: Alyx absoluut als onze terugkeer naar deze wereld, niet het einde. "

En voor degenen die klaar zijn voor de komende titel, zei Walker dat het een echte HL zal zijn, compleet, en hoewel het een prequel is, zal het een belangrijk deel van het verhaal vertellen.

“HL: Alyx is een canonieke titel van de Half-Life-serie, zowel in termen van pure hoeveelheid inhoud als in termen van het belang en de inhoud van het verhaal in vergelijking met de rest van de serie. Het is een cruciaal onderdeel en duwt het naar voren. "

Bedenk dat de game op 23 maart exclusief op Steam wordt uitgebracht en natuurlijk alleen via virtual reality-apparaten kan worden gereproduceerd.