De aankondiging van Halfwaardetijd Alyx bleek een grote push voor de verkoop van Klep index, de high-end VR-kijker van het Amerikaanse bedrijf met dezelfde naam. Helaas, zoals soms gebeurt, kan succes ook negatieve kanten hebben: kort na de presentatie van de titel hebben aandelen het droog vanwegeplotselinge toename van de vraag en het speciale introductieaanbod - één gratis exemplaar van het spel voor elke aankoop.

Vanwege deze sterke stijging hebben veel spelers geen kijkermodel kunnen kopen, ondanks de belofte van Klep om de situatie op te lossen vóór de releasedatum van Half-Life Alyx. De recente verspreiding van de coronavirus in feite veroorzaakte het verschillende vertragingen in de productie, een factor die veel twijfel deed rijzen over de mogelijkheid om op tijd leveringen te ontvangen. Het bedrijf is echter niet geïntimideerd: in een recente aankondiging is dat bevestigd nieuwe aandelen van Valve Index zullen worden verdeeld voor 23 maart.

Als u onder de ongelukkigen bent die nog steeds geen kopie van de helm hebben kunnen krijgen, raden we u aan geduldig te zijn en de providers. Sommige geruchten suggereren dat de headset weer beschikbaar zal zijn op 9 maartdaarom open ogen.