Met de komst van de seizoen nummer 21 di Overwatch is officieel geïmplementeerd ban systeem in rotatie competitieve spellen.

Het systeem, ontworpen om een ​​onbalans tussen de verschillende ongebreidelde bruikbare helden te verhelpen, ik voorzie er een wekelijkse rotatie van tekens die niet kunnen worden gebruikt in competitieve spellen. De eerste a blijf op de bank worden Mei, Hanzo Orisa en Baptiste.

"De metaplay stagneerde vooral op de hoogste niveaus van het spel, zoals Master en Grandmaster" zegt Scott Mercer, Hoofdontwerper van het project,"Hoe beter je bent in het spel, hoe meer je de effecten begint te zien van wat spelers denken dat de sterkste helden zijn. Zelfs na onze beslissing om de samenstelling van het team te wijzigen in 2-2-2, was het verplaatsen van het doel nog steeds bijna onmogelijk. Heldenpools maken deel uit van een oplossing om tegemoet te komen aan de wens van spelers naar een voortdurend veranderend concurrentiescenario'.

Op een bepaalde manier is deextreme moeilijkheid in beheer van Overwatch. Ben je het ook eens met de beslissing van de ontwikkelaar?