Zoveel als de titel onmiskenbaar grappig en rijk aan inhoud is, een van de grote problemen van The Outer Worlds (sinds de lancering) is er geweest grootte van het schrift op het scherm. Veel spelers vonden het moeilijk om de tekst te volgen, en het kleine formaat op kleine schermen maakte het soms onmogelijk om te lezen.

Hoewel de update van november wat ademruimte liet door het schrijven te vergroten, de patch 1.3 vrijgegeven in de laatste paar uur gaat nog een stap verder. Nu is het geïntroduceerd mogelijkheid om het lettertype volledig aan te passen, inclusief die van de gebruikersinterface, en de kleuren zijn gekalibreerd voor een betere zichtbaarheid. Maar dat niet alleen: de ondersteuning voor Ultra Wide-monitoren en Multi Quest-kaart volgen, waarmee je inactieve missies op de kaart kunt bekijken en selecteren.

The Outer Worlds

Deze wijzigingen worden ook bewaard in de versie voor Nintendo Switch van The Outer Worlds, uitgesteld vanwege de coronavirus.