Naar de illustere voorbeelden van Microsoft en Bungie ook Appel e Nintendo overeenkomen aan de praktijk van telewerken vanwege coronavirus.

Op dit moment zijn het alleen de Amerikaanse divisies van de twee bedrijven. Medewerkers die dit passend achten, zullen dat daarom doen comfortabel werken vanuit huiswaardoor de kans op besmetting met Covid-19.

“Nintendo of America heeft er alles aan gedaan om werknemers in de staten Californië en Washington vanuit huis te laten werken. De veiligheid en het welzijn van onze medewerkers is onze topprioriteit. We blijven de ontwikkelingen van COVID-19 nauwlettend volgen en delen onze zorgen en steun voor mensen die door de epidemie zijn getroffen. "

Dit soort initiatieven kunnen een snelle stop mogelijk maken proliferatie van het virus. Helaas wel slim werken het is alleen verbannen naar bepaalde soorten activiteiten en, in elk geval, direct gerelateerd aan de beschikbare infrastructuur, en uiteraard ook aan bedrijfsvoertuigen.