Ondanks recente aankondigingen van de portings van Horizon Zero Dawn en Death Stranding Herman PC, hoofd van Sony Worldwide Studios, heeft op pc benadrukt dat dit niet de regel zal zijn. De andere Sony-exclusives zullen waarschijnlijk nooit het licht op de pc zien.

In een Q&A op de PlayStation Blog, Hulst zei dat dergelijke port-operaties nuttig zijn voor Sony om een ​​nieuw publiek te bereiken. Het bedrijf blijft echter gefocust op de productie van hardware voor exclusieve toepassingen. De manager zei:

“Ik denk dat het belangrijk is om open te blijven staan ​​voor nieuwe ideeën over hoe nieuwe mensen de wereld kunnen introduceren PlayStationen laat zien wat ze missen. Voor alle duidelijkheid, de release van sommige AAA's op pc betekent niet dat nu elke game dit pad zal volgen. Ik ben van mening dat Horizon Zero Dawn bijzonder geschikt was voor dit doel. We hebben geen plannen voor andere pc-releases, we blijven 100% gefocust op onze speciale hardware. ”

Horizon Zero Dawn ziet het licht op pc direct gepubliceerd door Sony, terwijl Death Stranding wordt bewerkt door 505 Games. De belangrijkste concurrent van Sony, Microsoft, publiceert zijn games al jaren gelijktijdig op pc en Xbox.