Weet je, tegenwoordig kun je ademen (met maskers, raad ik aan) een klimaat zeker gespannen, en de meesten van ons worden geroepen om thuis te blijven om een ​​quarantaine te volgen die de verspreiding van Covid-19 zou kunnen tegengaan. Zulke moeilijke momenten vormen echter een uitgelezen kans om iets nuttigs voor onszelf te doen en onszelf te wijden aan onze favoriete bezigheden. Zeker, velen van jullie zullen je hand hebben gelegd op Netflix en Amazon Prime Video, veel meer dan voorheen. Er is dus geen betere gelegenheid om je geheugen op te frissen met 5 van de meest bekende tv-serie van het moment? Het is zeer waarschijnlijk dat ieder van jullie ze allemaal al heeft gezien, maar in het ongelukkige geval was er iemand die nog geen tijd had om ze een kans te geven, met deze lijst zal hij ze kunnen herstellen en de dagen van zelfisolatie beter kunnen doorbrengen.

5. The WitcherNetflix

De 5 tv-series

Als je het nog niet hebt gezien, waar heb je dan tot nu toe gewoond?
Hoe dan ook, deze dagen zijn de perfecte gelegenheid om te herstellen. De serie is gebaseerd op de romans van Andrzej Sapkowski, waaruit ook CD Projekt Red is geïnspireerd om een ​​succesvolle videogame-trilogie te creëren. Om het een te maken capolavoro het is niet alleen de loyaliteit van de schrijvers aan de romans in kwestie, maar ook en vooral de charme van Henry Cavill bij het interpreteren van Geralt van Rivia, evenals desfeer die ze hebben weten te creëren door middel van verhalen vertellen. Monsters, spreuken, hofgeheimen, duistere plots: alles wat je in één kunt verwachten geldige fantasie, vind het hier. Voeg een aantal zeer goed gekarakteriseerde personages toe, inclusief secundaire en ondersteunende personages, en succes is gegarandeerd. Het enige negatieve punt wordt gegeven door een enigszins verwarrende tijdlijn, niet erg duidelijk en lineair. Maar exclusief dit, de kwaliteit van de serie is zodanig dat het iedereen, fans en niet van het genre echt heeft kunnen veroveren. Nog steeds hier? Ren om ernaar te kijken!

4. Sex EducationNetflix

De 5 tv-series

De vier perfecte woorden om deze serie te omschrijven zijn: "seks, groei, school, kinderen." De enkelen van jullie die het nog niet hebben gezien, zullen denken dat het weer een voor de hand liggende en banale weergave is van de adolescentie, maar de talloze mensen die de avonturen van Otis en gezelschap al kennen, evenals hun geïmproviseerde kliniek voor seksuele begeleiding, ze weten dat het is veel meer dan dat. Naast een komische, humoristische en echt verve oneerbiedig wie weet hoe ze opwindende en kwaliteitsmomenten kan geven, hebben de schrijvers in staat gesteld om alles op smaak te brengen met beslist diepere reflecties, die de problemen aanpakken die we allemaal op jonge leeftijd moesten ervaren. En dit zonder zichzelf ooit te serieus te nemen, wat een doorslaggevend punt is in het voordeel van de productie. Kortom, het gelach van smaak, maar ook de introspectieve momenten ontbreken zeker niet. Als je het nog niet hebt gedaan, schiet dan op en vind deze kleine grote parel terug.

3. The BoysAmazon Prime Video

De 5 tv-series

Amazon Prime Video heeft een aanzienlijk deel van de gebruikers weten uit te delen, en deze serie heeft zeker aanzienlijk bijgedragen tot het succes ervan. We hebben het over superhelden, maar niet in de zin die velen van jullie zich voorstellen. Zie deze supermensen niet langer als vlekkeloze en onverschrokken voorvechters van gerechtigheid, maar als goden bevoorrechte opportunisten die hun krachten gebruiken om alleen bekendheid, zichtbaarheid en ... seksuele gunsten te verwerven. Precies: het perspectief dat The Boys voorstelt is weerlegd, de bekendste superhelden van de stad, verzameld onder de naam "The Seven", zijn eigenlijk de schurken uit de geschiedenis. Het is aan de twee hoofdrolspelers Hugie en Butcher wraak van de misstanden geleden door ze een voor een op te jagen en hun eigen organisatie, de "Boys", op te richten. Scènes aan de rand van het surrealistische, maar vooral vechten hevig, visceraal en met een snufje spetters, wat nooit pijn doet. Dit zijn de belangrijkste ingrediënten waaruit het recept bestaat echt explosief dat is deze serie. Als u een van de weinigen bent die het nog niet heeft gezien, doe uzelf dan een plezier en verhelp het zo snel mogelijk.

2. De angstaanjagende avonturen van SabrinaNetflix

De 5 tv-series

We gaan terug naar Netflix, waar we vinden wat naar mijn mening een van de grootste verrassingen van de afgelopen jaren is gebleken. The Terrifying Adventures of Sabrina is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks en vertegenwoordigt een duidelijk meer herstart donker e somber van de franchise die velen van jullie al zullen kennen. De serie volgt de gebeurtenissen van Sabrina Spellman, een vijftienjarig meisje met een normaal uiterlijk, maar in werkelijkheid een halve heks, aanvankelijk verdeeld tussen het leven van een normale student en dat van een leerling van Dark Arts aan de Academy of Witches. Onnodig te zeggen dat, als we doorgaan in de geschiedenis, de twee universums niet zonder kunnen met elkaar verweven, waardoor avonturen ontstaan ​​die zo angstaanjagend zijn, maar even valide en goed doordacht zijn die de aandacht van de kijker kunnen trekken en, bovenal, Entertain van smaak. Maak je klaar om magische rituelen, vreemde entiteiten uit de meest gevarieerde populaire verhalen en een te ziensombere sfeer en opgeschort die je door het hele visioen zullen begeleiden. Voeg hier wat aan toe tiener drama, een element in de hele serie dat een anders te donkere stijl verlicht. Straconsigliata.

1. The Umbrella AcademyNetflix

De 5 tv-series

Eindelijk een serie die geen introductie behoeft. Laten we teruggaan naar het praten over superhelden, zelfs hier, in een perspectief dat beslist afwijkt van de collectieve verbeelding. Zeven wonderkinderen, geboren in onverklaarbare omstandigheden, worden geadopteerd door de miljardair Sir Hargreeves om hun potentieel volledig te ontwikkelen en echt te worden heroes. Behalve dat, afgezien van de jeugd, velen van hen uiteindelijk een meer privéleven ontwikkelden, terwijl iemand anders van de radars verdween en een van hen het spoor van alcoholisme en drugsverslaving op sleept. Na de dood van hun adoptievader komen de protagonisten weer bij elkaar en ontdekken dat ze veel meer dingen gemeen hebben dan ze dachten en met een specifiek doel: de wereld redden vanaankomende Apocalyps. Voeg aan deze reeds geldige gebouwen een beslist komische sfeer toe stekelig, tijdreizen en twee ogenschijnlijk bizarre antagonisten en waarmee het zich heel gemakkelijk in te leven is. Elk personage is ontwikkeld bewonderenswaardig, en je zult steeds meer aspecten van ieders leven en karakter willen kennen, dat verzeker ik je. Ook daag ik je uit om geen diepgewortelde liefde te ontwikkelen voor de personages van Klaus en Cinque, waar ik persoonlijk van hield. Zonder te vergeten dat er in de cast ook de mooie en tijdloze Ellen Page te vinden is. Wat wil je nog meer?