Ik kreeg de kans om deel te nemen aan Quentin Dupieux's Double Skin-preview. De artiest, vooral bekend als een Franse muzikant onder het pseudoniem "Mr Oizo'(Je herinnert je het wonderlijke Levis reclame met zijn lied?), heeft al een aantal jaren besloten om zijn artistieke leven te veranderen door zich te wijden aan de cinema.

Trama

De hoofdpersoon van de film is Georges (Jean Dujardin) een mysterieus personage dat besluit al zijn verdiensten te investeren om er een te kopen 100% jas van hertenleer van een vreemdeling die hem, als eerbetoon, ook een digitale videocamera van twijfelachtige kwaliteit geeft.
George, betoverd door de vermeende "schoonheid" van de jas, besluit al zijn aandacht aan de laatste te besteden, waardoor hij in feite zijn tweede huid wordt.

Zijn manie naar de jurk leidt hem ertoe obsessief te zijn, waardoor hij in een spiraal terechtkomt die hem tot waanzin en een criminele waan leidt. Om deze waanzin kracht bij te zetten vinden we de tweede co-hoofdrolspeler van de film, Denise (Adèle Haenel), een serveerster die een passie heeft voor film en vooral voor montage.
George, betoverd door de meid, doet alsof ze haar een belangrijke regisseur verovert die door die sombere landen is gegaan om een ​​speelfilm te maken met een vreemd doel: een film filmen die volledig op zijn jas is gebaseerd, met als uiteindelijk doel elk aspect van de aardbodem te elimineren enkele jas in de wereld. Met alle middelen en tegen elke prijs.

Quentin Dupieux is erin geslaagd om te regisseren, bewerken en schrijven, mede dankzij de kostbare hulp van Oscarwinnaar Jean Dujardin, "Dubbel leer" een film die wijselijk verschillende genres weet te combineren met een aangenaam resultaat, ook al kan het zich juist om deze reden niet in één ader identificeren. De film inderdaad combineert elementen met iets donkerdere humor aan stroom in horror enkele momenten van intense spanning toevoegen. Een begrijpelijke keuze, gezien de waanzin van Dupieux zelf, en die hij weet te vermaken, ook al kunnen de veranderingen in ritme de toeschouwer (en niet een klein beetje) verplaatsen.

Als je wat geduld nodig hebt om tot de kern van de film te komen, aangezien het eerste deel, zelfs als het ons kennis laat maken met het personage van George, traag is, het tweede deel van de film is beslist interessanter, zowel voor humor als vooral voor de verhalende implicaties die worden opgevoerd. Om de prestaties te verbeteren, vinden we Jean Dujadin, die dankzij zijn meesterlijke interpretatie de film smakelijk maakt en geloofwaardig lijkt voor de rol die hij speelt in zowel de komische kleding (meer vanwege zijn onhandigheid dan wat dan ook) en tegelijkertijd te zijn verontrustend en beangstigend.

Zoals eerder herhaald, beweegt de acteur zich binnen een film die plezier lijkt te hebben met meerdere genres, voorbijgaat zonder ooit overdreven te lijken van komedie naar horror, en als gevolg daarvan een sfeer van spanning creëert die de kijker echter niet oprecht berooft lachen. En het is precies hier dat je de vaardigheid van de regisseur Dupieux opmerkt, die in staat is om een ​​speelfilm te baren met een absoluut origineel script (let op hoe je je kleedt, vooral als je een jas draagt!), Ongebruikelijk en daarom verrassend, en dat , kers op de taart, je ziet er met veel plezier uit.

Dubbel leer het zou op 19 maart in de bioscoop te zien zijn. Helaas, zoals we allemaal weten, heeft de pandemie van Coronavirus ons land in quarantaine geplaatst en tot nu toe tot 3 april gesloten alle activiteiten, waaronder bioscopen. De release in de zaal is op dit moment dus uitgesteld tot een latere datum. Zodra we nieuws ontvangen, zullen we het artikel bijwerken.