De overvloed aan anime en manga is nu niet te overzien, een echte achteruitgang van producties die, op de golf van het succes van het oorspronkelijke werk, gericht zijn op winst, zo niet gemakkelijk, in ieder geval redelijk zeker. Niets om je voor te schamen, behalve dat het vaak een hoop mislukte en onvoorbereide producties zijn. De recente Dragonball Z: Kakarot is daar een duidelijk bewijs van, en ondanks het overduidelijke succes bij het publiek (en sommigen teveel lof van de critici) belichaamt het alles wat een gelicentieerd spel tegenwoordig niet zou moeten zijn, lui op de lauweren rustend van de sterkste merken ooit. Het is daarom met een zekere scepsis dat de meest gewiekste speler producties benadert als My Hero One's Justice 2, het tweede hoofdstuk gebaseerd op de inmiddels beroemde My Hero Academia, een shonen-manga die snel de toppen van de Japanse hitlijsten veroverde en er al snel één werd. succesvolle series over de hele wereld en waarvan ik de versie voor PlayStation 4 heb geanalyseerd. Kortom, waar past deze zoveelste gelicentieerde vechtgame in het video-speelse landschap en hoe kan de tweede zoon van Byking Studio doorbreken in het hart van die geen kennis hebben van de strips van Kohei Horikoshi?

Kort antwoord: kan niet. Iets meer gearticuleerd antwoord: hij kan het niet, en het kan hem waarschijnlijk niet schelen. antwoord decisamente meer gearticuleerd: Nou ...

Mannen (en vrouwen) in panty's

Laten we een stap terug doen. Horikoshi is een genie, ongeacht wat je van je werk vindt. Geen genie als Katsuhiro Otomo of Benito Jacovitti, plus dat soort genie dat niet alleen op het juiste moment op de juiste plek zit, maar ook het juiste idee heeft, wat betekent dat hij het niet allemaal hoeft te doen door geluk en dat, als het is aangekomen waar het is aangekomen, moet het ook enige verdienste hebben. En in feite heeft het, omdat het de sterkste, zeurende en ongebreidelde trend van het moment (de superhelden) nodig had en weigerde met het oog op de strijdmanga, waardoor een product werd gemaakt van de bijna onberekenbaar potentieel. Toegegeven, voordat hij arriveerde One-Punch Man, hoewel gezien de gemeenschappelijke wortels van de twee werken, is het noodzakelijk om tegelijkertijd te herkennen hoe verschillend ze zijn en vooral hoeveel de Amerikaanse drift veel sterker is in de stijl van My Hero Academia, die constant zoekt in inktstijl, type schermen en overvloedige aanwezigheid van onomatopeeën met een onmiskenbare stijl, van een liefdesbrief aan de strips van Marvel en DC.

Beeldresultaat voor mijn held één gerechtigheid 2

Ik weet het, het is een nogal uitgebreide inleiding, maar tegelijkertijd noodzakelijk om een ​​productie te ontwerpen die dat heeft een goed gedefinieerd karakter, hoewel op het eerste gezicht niet zichtbaar en probeert voor een deel uit te leggen hoe zo'n transversaal succes van een werk mogelijk is dat in zijn kader nauwelijks iets nieuws per saldo oplevert. De heldendaden van de protagonisten, verlaagd tot het nu klassieke middelbare schoolscenario maar vanuit de context super heroïsch boeiend en dat kan bogen op een functioneel en leuk schrijven, dat erin slaagt om de krachtige cast die is verpakt in de meest diverse archetypen en stereotypen van het genre, effectief te karakteriseren. My Hero Academia werkt daarom in zijn eenvoud en heeft een lovenswaardige en intrigerende ontwerpstijl, hoewel niet altijd geïnspireerd. De pagina's of de afleveringen scrollen snel en tonen meer dan één moment om te onthouden, en meer dan één ondersteunende acteur om als favoriet te kiezen, en dit kan alleen een pluspunt zijn als je merkt dat je een gelicentieerd vechtspel moet ontwikkelen. My Hero One's Justice 2 probeert vervolgens de meest succesvolle helden en schurken uit de serie en packs te pakken een selectie van 41 karakters, dus bijna elke fan tevreden, die zijn favoriete "super" nauwelijks vindt uitgesloten van de selecteerbare karakters. Over het algemeen probeert Byking Studio alle stijl en sterke punten in zijn titel te stoppen, zonder het te verbergen om de fans op de meest rechtlijnige manier te plezieren, waardoor het zichzelf weerspiegelt in een heel eenvoudig spel in de basis, maar met een hoge mate van spectaculairheid.

Beeldresultaat voor mijn held één gerechtigheid 2

Jij zegt rennen

Als iemand nog steeds twijfelt, laten we dan onze tanden eraf halen: My Hero One's Justice 2 voldoet niet aan de gunst van vechtende fanshet was ook niet zijn bedoeling om dat te doen. De ruggengraat van de gameplay wordt onmiddellijk onthuld, bijna volledig verstoken van technische details en het frame dat meer dan eenvoudig simplistisch moet worden gedefinieerd, maar dat ook kan worden gezien als onmiddellijk en gebouwd om de basis te vormen voor een tijdverdrijf uitgeschakeld en een beetje "caciarone", die vaak dit type product wil teruggeven aan de speler. Daarom hebben we maar één knop voor de combo's, een handvol specials, een paar super- en twee secundaire personages om als assistentie te gebruiken. Deze monteur werkt op een zeer klassieke manier, in Marvel VS Capcom-stijl, maar biedt niet de mogelijkheid om onze sidekicks het veld in te laten gaan om het hoofdpersonage te veranderen. De pijlen naar onze boog eindigen hier niet: een parade, ontwijken en zelfs Guard Cancel-systeem sluit de cirkel, zij het erg in rozenwater, waardoor we een tegenaanval kunnen uitvoeren om uit de tegengestelde druk te komen en uiteindelijk wat gereedschap om te bewegen in de 3D-spelomgeving, in arena's van niet al te genereuze afmetingen, maar nog steeds geschikt voor de botsingen die er in woeden. Een van de nieuwigheden van dit tweede hoofdstuk ligt precies in deinteractie met de spelwereld door vernietiging van het milieu en fasen gebaseerd op verschillende "plannen". Deze belangrijke nieuwigheid op papier blijkt al snel een behoorlijk onderdeel te zijn marginaal en ondiepe diepte, hoewel merkbaar in sommige situaties. De schermutselingen sluiten aan bij de andere producties van dit type, een beetje verwarrend en met een onzekere camera, maar ze minachten niet om interessante choreografieën te creëren dankzij goed gekarakteriseerde karakters. Ondanks een goede verzorging van de worstelaars, blijft er een bittere smaak in de mond om vast te stellen in hoeverre ze dieper hadden kunnen worden verdiept. Kortom, ze stagneren enerzijds in een vreemde limbo elk personage toont effectief zijn vechtstijl, zelfs de meest atypische, zonder al te veel compromissen, maar tegelijkertijd blijkt alles zeer oppervlakkig en ontsierd door een basale houtigheid dat de titel zijn voorganger niet volledig van zich afschudde. De botsingen geven het gevoel van de impact, zo niet zeer zelden, niet waardevol weer en bewegen in principe, of het nu is om dichter bij de tegenstander te komen om in een combo te komen of vrij rond de arena te bewegen, misschien om terug te keren van het vijandelijke offensief , is altijd een beetje omslachtig. Het uitdagingsniveau is goed geconstrueerd, vooral in modi buiten de verhaalmodus, en laat er een zien goede moeilijkheidscurve en het testen van de speler, die ondanks het feit dat hij niet veel tools heeft om te exploiteren, bijna altijd de tactiek van het knakken van knoppen opzij moet zetten en een minimum aan strategie moet spelen om er de overhand te krijgen.

Beeldresultaat voor mijn held één gerechtigheid 2

Plus Ultra!

Ervan uitgaande dat My Hero One's Justice 2 zeker niet bedoeld is om het competitieve spel het brandpunt van zijn ervaring te maken, is de aanwezigheid van een krachtig en bevredigend aanbod voor één speler niet alleen wenselijk, maar absoluut nodig. De game biedt in die zin een zekere vrijheid, waardoor je onmiddellijk de verschillende beschikbare modi kunt zien, namelijk: Free Battle, Arcade, Training, Network, Mission en Story. Als gevolg hiervan gaan we van de eenvoudigste opties voor hit and run-gevechten naar lokaal of online spelen, en eindigen we op de drie centrale modi die precies het echte hoogtepunt van de productie zijn. De modus geschiedenis vertelt het vierde seizoen van de anime en profiteert van de overwinning van All Might in de strijd met zijn aartsvijand, maar ook het verlies van zijn krachten als superheld. De gebeurtenissen worden verteld via frames van de animatieserie en gerangschikt op een stripbord, met voice-over van de originele Japanse stemmen. De botsingen ontstaan ​​tussen deze zeer lichte intermezzo-scènes die "cut-scenes" definiëren is praktisch onmogelijk en leiden ons zonder al te veel overtuiging door de hele verhalende boog, kortom, we gaan door met traagheid. Gelukkig blijkt de arcade-modus, hoewel erg klassiek in zijn basis, overtuigender en functioneler, evenals de Missie modus die, altijd trouw aan een zekere fundamentele ideologische eenvoud, op zijn minst iets meer variatie geeft dan de rest van het aanbod. Door een spel in deze modus te starten, creëer je een klein team alsof het een echt heldenbureau is, en sta je tegenover verschillende missies en tegenstanders, waarbij je op min of meer ingewikkelde paden beweegt, afhankelijk van de zaak en de moeilijkheidsgraad van onze taak. Niets echt innovatiefs, maar nog steeds functioneel.

Beeldresultaat voor mijn held één gerechtigheid 2

Wat je kan pushen om de opties voor de singleplayer te verdiepen, is de verrassend aantal unlockables. Afbeeldingen, muziek, karakteristieke elementen voor ons spelersprofiel en vooral meer dan 1700 elementen om de personages te personaliseren. Uniformen, maskers, brillen en vele andere objecten die kunnen worden gecombineerd om de meest stijlvolle (of kitscherige) helden te creëren. Het is misschien niet een doorslaggevend onderdeel van de ervaring op zich, maar het kan nog steeds een goede manier zijn om spelers te belonen en het niet alleen een doel op zich te maken. Kortom, een kleine flikkering, in een niet al te dappere productie.

Mineta

Man-Ga

Op technisch en artistiek niveau biedt My Hero One's Justice 2 veelhoekige modellen meer dan voldoende en trouw aan de animatieserie, met een reeks animaties niet te spannend maar nog steeds acceptabel, en vele speciale effecten die het scherm aanvallen, waardoor de sfeer van het originele werk getrouw wordt hersteld. De arena's tonen de kant van een haastige en lusteloze realisatie, die de blik nadelig beïnvloedt. Goede speciale bewegingen, die net dat beetje extra pit geven dat de productie noodzakelijkerwijs nodig heeft om de fans te veroveren en te boeien, waardoor enkele fundamentele scènes van de anime weer tot leven komen. De nasynchronisatie is duidelijk van een hoog niveau, dankzij de originele stemacteurs die terugkeren om hun stem aan hun alter ego's te lenen, terwijl de muziek niet ten volle profiteert van de merkbare kwaliteit in de geanimeerde tegenhanger. Helaas blijft de titel zelfs in dit geval enigszins onzeker en niet overtuigend.

Deku

Een voor allen, allen voor een

Zoals te verwachten was, vertegenwoordigde My Hero One's Justice 2 nog een gelijkspel zonder al te veel bijten en zonder de wens om verder te gaan dan de toereikendheid. Gesteund door een conservatieve mentaliteit en uitsluitend gebaseerd op fanservice, is de titel alleen interessant in de ogen van de fan die op zoek is naar een losgeslagen en ietwat kruipend tijdverdrijf. Bovendien biedt de game, ondanks een bijna ontwapenende eenvoud, een meer dan genereuze selectie en zou het een paar middag kunnen vermaken in het gezelschap van vrienden die een passie delen voor My Hero Academia, misschien willen ze enkele van de meest iconische ontmoetingen persoonlijk herscheppen, maar al snel is de fascinatie voor de productie van Bandai Namco ook uitgeput voor degenen die met dit pand beginnen. Zeker interessanter voor de jonge fans van Deku en metgezellen, die een levendig en direct spel vinden, waardoor ze nog dichter bij de genegenheid voor het merk komen.