Silent HillDe sage van Silent Hill is nog nooit zo dicht bij het weer tot leven komen dankzij twee projecten waarachter de richting zou gaan Sony.

Al maanden achtervolgen geruchten elkaar Konami sterk van plan om terug te keren naar de beroemde horrorfranchise en, volgens de laatste geruchten, lijkt het erop dat deze steeds dichter bij de realiteit komen.

Zoals gerapporteerd door Vertrouw op horror in feite zouden twee titels van de sage in de pijplijn zitten: een zogenaamde "Soft reboot" e de herstart van het Silent Hills-project door Hideo Kojima.

De eerste titel (die eenvoudigweg Silent Hill zou moeten heten) zou ongeveer een jaar in productie zijn geweest en zou erbij betrokken zijn Masahiro Ito (designer wezens uit de eerste vier hoofdstukken), Akira Yamaoka (de historische componist) e Keiichiro Toyama (regisseur en schrijver van de eerste aflevering). Het trio zou het project samen met de Project Siren, ontwikkelingsteam van de gelijknamige sage.

De tweede titel zou echter nog niet zeker zijn om het licht te zien, uitgaande van een beslist meer delicate situatie tussen de betrokken partijen.

In feite zou dat zo zijn Stille heuvels, project door Hideo Kojima wiens annulering het begin van de onherstelbare breuk met Konami goedkeurde. Volgens geruchten, Sony zou werken om de relatie tussen het softwarehuis en de beroemde Japanse auteur te herstellen, met de bedoeling om het project weer op de been te krijgen, gezien de talloze verzoeken van fans door de jaren heen. Sony zou het idee aan Kojima presenteren en hem vragen om een ​​sterk verhaalgedreven werk in de trant van de werken van Telltale en Supermassive en het aanbieden "Volledige creatieve vrijheid".

De bron zou echter hebben benadrukt dat dit nog geen gesloten deal is en dat de enige titel die momenteel in ontwikkeling is, voorlopig de herstart van Toyama zou zijn.

Sony zou daarom hard werken om het weer tot leven te brengen Silent Hill, maar het is nog niet duidelijk of het een IP-acquisitie is of, waarschijnlijker, een eenvoudige samenwerking met Konami.

Fans moeten gewoon wachten.