Weet je, ga rond en niezen gedurende deze dagen zijn er twee activiteiten die niet bijzonder gunstig worden gezien, vanwege de moeilijke situatie die we ervaren. Maar ik weet zeker dat als ik het je vertel, dit precies is wat we moeten doen Hooikoorts, de situatie zou zeker veranderen, en inderdaad kon je niet anders dan de verbeeldingskracht waarderen die veel creatievelingen, zoals de jongens die het hebben ontwikkeld, erin slagen om hun projecten in te prenten. We hebben het eigenlijk over een onafhankelijke titel ontwikkeld door Pixadomeen beschikbaar op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

Laten we het doen

In Hayfever spelen we Thomas, een Postino wiens taak, zoals te verwachten is, brieven bezorgen. Allemaal met een bijzonderheid: onze hoofdpersoon lijdt eraan ernstige allergie, waardoor hij continu niest en daardoor op een bizarre en onvoorspelbare manier beweegt. En dat is het echt nies hem onze belangrijkste kracht, die ons in staat stelt om van het ene deel van het scenario naar het andere te gaan en de meest ondenkbare bewegingen te maken. Dit is ongetwijfeld een zeer origineel uitgangspunt, dat erin slaagt om de hele steiger waarop het spel rust te ondersteunen: eenvoudig, maar tegelijkertijd mooi en functioneel. Thomas verloor door een sterke niesbui alle brieven die hij bij zich had. Gesterkt door zijn plichtsbesef moet hij er daarom naar streven ze allemaal terug te krijgen en zijn superieur niet woedend te maken. Het is duidelijk aan ons om hem te helpen, en na dit simpele uitgangspunt komen we in de gamewereld terecht.

Hooikoorts

Een sprong vanaf hier, een nies vanaf daar

Hayfever ziet eruit als een klassieker platform 2D, gestructureerd in verschillende fasen die we moeten doorlopen om toegang te krijgen tot de volgende. De spelniveaus zijn bezaaid met verschillende checkpoint over het onderwerp blijven, vertegenwoordigd door postbussen. Deze bevinden zich over het algemeen na niet helemaal eenvoudige fasen, zodat we op adem kunnen komen en onze gedachten kunnen herschikken. De gameplay is dat echt intuïtief en functioneel: we kunnen de richtingspijlen gebruiken om te bewegen en een speciale knop voor niezen. Door dit te doen zijn we in staat om de afstand die we afleggen door onze sprongen te vergroten en door bepaalde te verzamelen gele bollen je kunt de kracht van het niezen vergroten. We moeten echter oppassen dat we het maximale vermogen niet overschrijden. Als dat zo is, niest Thomas automatisch, zonder ons tijd te geven om de beweging te sturen en daardoor voor een waarschijnlijke game-over te staan. Over het algemeen moeten we tijdens spelsessies altijd bijzondere aandacht besteden richting die we aan Thomas 'bewegingen willen geven, met behulp van de richtingspijlen die er op deze manier een krijgen dubbel hulpprogrammaIn feite worden ze niet alleen gebruikt om ons te bewegen, maar ook om onze sprongen beter te oriënteren. Dit is vooral handig terwijl we in de lucht zijn: tijdens deze momenten is het essentieel om de kracht en richting van de sprong te kalibreren om niet te vallen en je bestemming te bereiken. Handig in deze context zijn bollen en rode pijlen: de eerste zorgen ervoor dat Thomas automatisch niest in elke richting van onze keuze, terwijl de laatste het personage in de door hen aangegeven richting stuurt. Het is dus aan ons spelers gebruik maken van milieubronnen beschikbaar om ons naar het beste te leiden. In het begin heb je misschien wat twijfels of moeilijkheden, maar als je eenmaal je hand hebt gepakt, wordt alles onthuld stimulerend divertente, Verzeker ik je.

Hooikoorts

Een veeleisende uitdaging

Ondanks een eerste deel genoeg zacht en delicaat waardoor we vertrouwd kunnen raken met de besturing en spelmechanica, Hayfever mag niet lichtvaardig worden opgevat. De titel, als enerzijds een beslist geleidelijke leercurve vertoont - en dit is een grote verdienste voor ontwikkelaars - aan de andere kant zijn de fasen die onze postbode Thomas moet doorstaan ​​steeds meer complex gestructureerde. Vooral als je, zoals elke goede zichzelf respecterende completist, besluit om de drie letters in elk niveau te verzamelen. Een vergelijkbare monteur in een game van dit genre is zeker een extra uitdaging echt gewaardeerd. Het spreekt voor zich dat de structuren van de verschillende stadia variëren naarmate het avontuur vordert en niveaus bereiken die kunnen worden gerealiseerd op de proef onze sterke zenuwen en vooral onze reflexen. Maar zonder dat de voorgestelde uitdaging ooit frustrerend of bijzonder bestraffend blijkt te zijn. Een fout maken weegt duidelijk, maar je realiseert je al snel dat het verbeteren en responsiever zijn ervan afhangt alleen bij ons, en het gevoel van voldoening dat daarbij hoort het is echt de moeite waard ervaren op de huid van ieder van ons. Zonder de baas-gevecht, vier in totaal: één voor elk seizoen waarin de wedstrijdkalender is verdeeld. Deze zijn echt goed verzorgd en hebben er elk een nodig andere strategie om beter te voltooien. De ontwikkelaars besloten daarom opnieuw de elasticiteit van de aanpak, de veranderingshouding en het reactievermogen te belonen.

Hooikoorts

Lever brieven met gratie en stijl

Grafisch is Hayfever er echt één piacevole sorpresa. De stijl voorgesteld in pixelkunst het is ongetwijfeld sierlijk en perfect geschikt voor de luchtige context waarin de titel wordt ingevoegd. Een techniek die misschien wel wordt gebruikt door veel game-ontwikkelaars van dit type, maar die in dit specifieke geval niet botst en inderdaad, past perfect. Gezien het genre en de functies, is de titel helemaal niet veeleisend vanuit het oogpunt van de vereisten en, sprekend over de pc-versie, loopt hij stil en zonder enig probleem zelfs op niet bijzonder presterende apparatuur. Wees dus niet bang om prestatiedalingen of enige vertraging tegen te komen, want er is zelfs geen schaduw van. Een simpele, pakkende en soundtrack is de achtergrond van onze invallen door de verschillende podia echt perfect. Muzikale begeleiding maakt onze (on) avonturen een plezier om te beleven en onder ogen te zien. Al met al is het resultaat een prettige, leuke en zeker bekwame ervaring laat de tijd vliegen.

Hooikoorts

Een spel om te proberen

Al met al is Hayfever een titel om te proberen minstens één keer. Per saldo een spel dat niet al te serieus wordt genomen en daarvoor echt geschikt is iedereen. Het vertegenwoordigt ook de ideale ervaring, zowel om de tijd te doden als om reflexen en sterke zenuwen te testen. We hebben het zeker niet over een meesterwerk, maar over een onafhankelijke titel die, op zijn kleine manier, je spaart niet en inderdaad vormt het een uitdaging zeker geldig en veeleisend. Je hebt echt geen excuus om het niet te installeren, vooral niet in deze dagen van collectieve zelfisolatie. Wapen jezelf dus met zakdoeken en bereid je voor om je reactietijden te ontwikkelen. Als je Thomas wilt helpen, is dit de juiste gelegenheid.

Als je Hayfever wilt spelen, kun je het rechtstreeks op de officiële pagina van het spel kopen deze link.