Cineclub International Distribution, wachtend om de nieuwe datum van "Alleen op mijn bruiloft”, De film van Marta Bergman wiens theatrale versie werd geblokkeerd door de noodsituatie op gezondheidsgebied en de daaruit voortvloeiende sluiting van Italiaanse bioscopen, kondigt aan de inhuldiging van de Video On Demand-service op het VIMEO-platform de huren en l 'kopen digitale sommige films en documentaires zijn catalogus. De nieuwe Distribution VOD-service is beschikbaar op volgende link.

Via het VIMEO-platform is het mogelijk om de films van de catalogus in digitaal formaat te huren en te kopen: met de verhuuroptie kunt u de titel binnen zien 48 uur vanaf het moment van de bestelling tot de kosten van slechts 3 euro, terwijl de digitale aankoop 10 euro kost.

Opgericht in 2012 door Paolo Minuto en geboren met als doel in Italië onafhankelijke films te distribueren die zijn geselecteerd en bekroond op de belangrijkste internationale festivals, biedt ook de nieuwe VOD-zender Cineclub Internazionale Distribuzione een aanbod gericht op onafhankelijke en kwaliteitsvolle cinema. Dit is de lijst met films die momenteel beschikbaar zijn:

1. "The Parade" door Srdjan Dragojevic (2013)

Winnaar van de Panorama Audience Award van het Filmfestival van Berlijn in 2012, de Audience Award op het GLBT Festival van Turijn 2012 en de Amore e Psiche Award op het MEDFILMFESTIVAL in Rome 2012.
Limun was een oorlogsheld en is nu een krachtige homofobe straatschurk. Voor een gewaagde reeks toevalligheden wordt hij gedwongen om de Belgrado Gay Pride, georganiseerd door activisten Mirko en Radmilo, na de weigering van de politie te begeleiden. Geen van zijn Servische vrienden helpt hem echter uit angst om geassocieerd te worden met het homoseksuele universum. Limun besloot daarom om zich in de Balkanoorlog van de jaren 90 tot oude vijanden te wenden: de Bosnische Halil, de Kroatische Roko en de Albanese Kosovar Azem. Het resultaat is een reeks tragikomische avonturen tot de dag van Pride in Belgrado.

2. "Het was beter morgen" (documentaire) door Hinde Boujemaa (2014)

Officiële selectie buiten competitie op het filmfestival van Venetië in 2012.
In de chaos van de Tunesische revolutie van 2011 volgt de film Aida, een Tunesiër die helemaal opnieuw moet beginnen en niet wil terugkijken. De vrouw brengt tijd door met verhuizen van de ene arme buurt naar de andere. Gedreven door de wens om een ​​dak te vinden waar ze met haar kinderen kan schuilen, besteedt Aida geen aandacht aan de historische gebeurtenissen die om haar heen plaatsvinden. Haar enige doel is om een ​​uitweg te vinden, en ze is ervan overtuigd dat revolutie een zegen is. 'Het was beter morgen' beschrijft de atypische reis van deze gedurfde en gedurfde vrouw in het intense interval van een nationale revolutie.

3. "Pelo Malo" door Mariana Rondon (2014)

Winnaar van de Concha de Oro op het filmfestival van San Sebastian 2013, winnaar van de beste actrice en prijs voor beste scenario op het filmfestival van Turijn 2013.
Junior is negen jaar en heeft "rebels haar". Hij wil ze strijken voor zijn jaarboekfoto, als een trendy popzanger. Dit brengt hem op gespannen voet met zijn moeder, Martha. Hoe meer Junior er elegant uit probeert te zien en geliefd te worden bij zijn moeder, hoe meer ze hem weigert, totdat hij met zijn rug tegen de muur staat en oog in oog komt te staan ​​met een pijnlijke beslissing.

 4. "Nobody's Son" door Vuk Rsumovic (2015)

Winnaar van de publieksprijs en winnaar van de Fipresci Fedora-prijs tijdens de Critics 'Week van het filmfestival van Venetië in 2014.
Het eerste werk van Vuk Rsumovic, gebaseerd op een waargebeurd verhaal en zeer goed geïnterpreteerd door de vijftienjarige Denis Muric, vertelt het verhaal van een jongen die opgroeide tussen de wolven in de Bosnische bossen en hem vervolgens langzaam en met moeite heropvoedde tot de 'beschaving' in Belgrado. De film vertelt de pedagogische gebeurtenissen, de sentimentele opvoeding en de eerste volwassenheid van dit kind en vervolgens de jongen.

5. "Liefde, diefstal en andere problemen" door Muayad Alayan (2016)

Berlinale-panorama 2015.
Palestijnse eerste film, dapper en grappig. Het verhaal van een autodief, Mousa, en zijn gewaagde, menselijke en komische gebeurtenissen, die elkaar kruisen met het lot van een laaggeplaatste Israëlische soldaat. Mousa droomt ervan naar Europa, Italië te gaan om in Fiorentina te spelen, om weg te rennen met de vrouw van wie hij houdt en zijn dochter, maar om deze droom waar te maken, te stoppen met het stelen van auto's en het vluchten van Palestina moet ...

6. "Zodra ik mijn ogen open" door Leyla Bouzid (2016)

Winnaar van de Audience Award en van het Europa Cinemas Label op de Venice Days of Venice 2015, drie finalisten van de Lux 2016 Award, geselecteerd door Tunesië om deel te nemen aan de Oscar voor de beste buitenlandse film 2017.
Tunis, zomer 2010, enkele maanden voor de revolutie. De achttienjarige Farah is net afgestudeerd en haar familie wil haar graag inschrijven op de medische school. Ze denkt niet hetzelfde. Zing in een politieke rockgroep. Hij wil leven als een actieve burger, maar ook om plezier te hebben, liefde te ontdekken en 's nachts de stad te bezoeken.

7. Lea Fehner's "Les Ogres" (2017)

Publieksprijs op het Rotterdam Film Festival, Publieksprijs en Lino Micciché Award voor de beste film van de Competitie op het 52e Pesaro Film Festival.
Die van het bedrijf Davaï Théâtre - een turbulente kunstenaarsstam waarin werk, familiebanden, liefde en vriendschap heftig vermengen, waarbij de grenzen tussen de fictie van het toneel en het echte leven worden omzeild - gaan van stad naar stad , met een tent op hun schouders en hun schoudershow. En ze deden Tsjechov aan. In ons leven brengen ze dromen en wanorde. Het zijn orcs, reuzen en hebben theater en kilometers opgegeten ... Maar de aanstaande komst van een kind en de terugkeer van een ex-geliefde zullen de wonden waarvan men dacht dat ze waren vergeten, doen herleven. Dus ... laat het feest beginnen!

8. "Aan de andere kant" door Zrinko Ogresta (2017)

Preview in de Panorama-sectie op de Berlinale 2016 met een speciale vermelding Europa Cinemas, de kandidaat van Kroatië voor de Oscars 2017 voor de beste buitenlandse film.
Vesna is een verpleegster in Zagreb. Zijn dochter Jadranka is licentiaat in de rechten en trouwt met Bozo, 'een onhandige', volgens zijn broer Vlado, die getrouwd is, een jonge zoon en een zwangere minnaar heeft. Aan het begin van de film krijgt Vesna een mysterieuze oproep om te werken. Aan de andere kant van de lijn is er een zekere Žarko, waarvan we ontdekken dat ze haar echtgenoot is. Žarko was aanvoerder van het Nationale Leger van Joegoslavië toen de oorlog in Kroatië begon (1991) en besloot "aan de andere kant" te blijven. Afgewerkt in Den Haag, hij is net vrijgelaten. De twee hebben twintig jaar niet gesproken; het onverwachte telefoontje zal de herinnering oproepen aan een geheim dat de vrouw al heel lang probeert te verbergen, waardoor ze plotseling in een pijnlijk verleden katapulteert. En dat bittere verleden, dat de basis kan vormen voor wat er vandaag zal gebeuren, kan zo omslachtig zijn dat het Vesna (ook) tot slachtoffer van het heden maakt.