Fans van Controle, het bovennatuurlijke actiespel dat is ontstaan ​​uit de samenwerking tussen 505 Games en Remedy Entertainment, ze zullen spoedig aangetrokken worden tot de Hiss in het universum van De stichting. Deze eerste mysterieuze en verontrustende uitbreiding van de game, beschikbaar voor PlayStation 4 en pc vanaf 26 maart en voor Xbox One vanaf 25 juni, zal een verdere evolutie van de plot bevatten, extra missies, nieuwe vaardigheden en nieuwe vijanden.

De uitbreiding van de Stichting gaat nog dieper in op de geschiedenis van het Oudste Huis. Jesse is door de Raad geïnformeerd dat er iets vreemds aan de hand is in de kelder van het oudste huis. Een mysterieus bouwwerk, de monoliet, werd beschadigd en het astrale vlak slaagde erin de fundamenten van het oudste huis binnen te dringen. Als Jesse geen manier vindt om hier een einde aan te maken, gaat het hele Oudste Huis, inclusief het Bureau, verloren.

Spelers die de Digital Deluxe-versie van hebben gekocht Controle voor PlayStation 4 ontvangt automatisch de uitbreiding De Stichting op 26 maart, de dag van de internationale lancering van de DLC. Degenen die de basisspel voor PlayStation 4 of pc hebben gekocht in de Epic Games Store, kunnen de seizoenspas kopen voor een prijs van 24.99 €. Op deze manier kunnen ze de toegang tot beide uitbreidingen garanderen De stichting dan naar de inhoud van de tweede uitbreiding - ONTZAG - die eind zomer 2020 wordt uitgebracht. Het is ook mogelijk om de uitbreidingen voor PlayStation 4 of pc afzonderlijk te kopen in de respectievelijke digitale winkels, voor een prijs van € 14.99 per stuk.

Controle het is een avontuur in sandbox-stijl, waarin gameplay een fundamentele rol speelt in de game-ervaring, waarbij de speler een combinatie van bovennatuurlijke krachten, aanpasbare apparatuur en responsieve game-omgevingen moet beheersen, versterkt door visueel verbluffende effecten die worden verkregen dankzij het gebruik van Remedy's eigen Northlight-engine en een nauwgezette implementatie van ray tracing-technologie met NVIDIA's GeForce RTX.

De uitbreiding van de Foundation wordt op 2 maart in Korea uitgebracht door H26 Interactive. Het zal in het voorjaar van 2020 in Japan worden uitgebracht door Marvelous.