Drie jaar na het eerste hoofdstuk keren we dankzij de jacht op Yokai terug Nioh 2. Innovatief hoofdstuk of meer van hetzelfde?

Japan, Sengoku-periode

Het spel, ondanks de nummer 2 in de titel, het is geen vervolg op Nioh, maar een prequel die honderd jaar eerder is ingesteld. Als zodanig richt het verhaal zich niet langer op de avonturen van de Engelse zeeman William Adams (historisch personage die echt bestond) in Japan, verenigd door Oda Nobunaga. We zijn in plaatsSengoku-tijdperk, historische periode bekend om de bloedige veldslagen tussen feodale heren, in de schoenen van een hybride geboren uit menselijke vader en demonische moeder begaafd met het vermogen om te transformeren in Yokai. De plot, ondanks de aanwezigheid van historische personages van het kaliber van Toyotomi Hideyoshi die op een intelligente manier opnieuw zijn bezocht, schittert niet bijzonder en doet weinig meer dan een contour voor de echte kern van de ervaring: de gameplay.

Nioh 2 screenshots
U bent niet de enige die tijdens het avontuur wordt begeleid door een beschermgeest

Nioh 2: het wachtwoord is personalisatie

Als Nioh 2 tekortkomingen heeft vanuit het oogpunt van plot, kan hetzelfde niet gezegd worden voor personalisatie. Zoals hierboven vermeld, verbergen, dit is de naam van de hoofdpersoon, het is volledig aanpasbaar dankzij een rijke en veelzijdige editor, waar je uren kunt verdwalen. Ook erg interessant is de mogelijkheid om je eigen aan te passen op basis van de keuze van je beschermgeest vorm Yokai. De laatste is onderverdeeld in drie categorieën: woest als je de voorkeur geeft aan snelheid boven kracht, Brutus in het tegenovergestelde geval en Spectre als je dankzij magie liever van afstand slaat. De demonische transformatie is niet alleen de belangrijkste nieuwigheid op het gebied van gameplay, maar kan je ook in moeilijke tijden van een zekere dood redden. En geloof me, het zijn er niet weinig.

Nioh 2-editor
De personage-editor is enorm gevarieerd en zit boordevol mogelijkheden

 

Houd je hoede hoog (en gemiddeld en laag)

Over gameplay gesproken, het sterke punt van de hele productie, innovatief is het zeker niet te noemen in vergelijking met de eerste titel. Nioh 2 is nog steeds gebaseerd op de drie bewakingsposities (hoog, gemiddeld, laag), op het belang van het uithoudingsvermogen van jou en je tegenstander en het gewicht van je uitrusting. De enige substantiële nieuwigheid qua gameplay is, zoals eerder vermeld, de demonische vorm die kan worden geactiveerd wanneer de betreffende balk vol raakt, of om de demonische aanvallen van de tegenstander tegen te gaan. Kortom, controller in de hand, de titel is een perfecte soulslike precies zoals de voorganger. Een tip voor nieuwelingen: houd altijd het uithoudingsvermogen in de gaten en schaam je niet om veel tijd in de dojo door te brengen om de Ki-adem onder de knie te krijgen, het zal essentieel zijn.

Bloedige technieken zoals deze zijn haalbaar door het uithoudingsvermogen van de tegenstander te elimineren.

Wanneer een samurai altijd klaar is om te sterven, beheerst hij de weg

Zoals eerder verwacht, Nioh 2 biedt een beslist hoog uitdagingspercentage, zoals verwacht na het spelen van het vorige hoofdstuk. De moeilijkheid leek al hoog tijdens de twee game-alfa's die beschikbaar waren voor de release, maar in de volledige game lijkt het zelfs onevenwichtig. Het begint bij één eerste missie van bijna punitieve moeilijkheid, vooral voor degenen die geen eerdere ervaring hebben met de serie, om dan meer tolerant te worden in de volgende. Je moet snel leren hoe je je wapens, Ki en technieken het beste kunt gebruiken om niet urenlang vast te zitten aan het eerste eindgevecht.

Team dat wint, verandert niet

Onnodig te veel om te draaien: Nioh 2 lijkt in veel opzichten erg op het eerste hoofdstuk. Het beheer van uitrusting, wapens en buit is praktisch identiek aan de vorige titel, evenals de activa zonder enige schaamte worden gerecycled. Presenteer, net als bij de vorige game, de mogelijkheid om te kiezen of je met 30 FPS met verbeterde graphics wilt spelen, of dat je de voorkeur geeft aan een vloeiendere gameplay op 60 zonder teveel aandacht te besteden aan de visuele sector. Op technisch vlak is de titel identiek aan die van de voorganger, wat niet op het niveau van andere exclusieve PlayStation 4 blijkt. Interessant in plaats daarvan beheer van nieuwe vaardigheden, net zoals de Final Fantasy X-sferografie, en de mogelijkheid om items te verkrijgen op de Kodama Bazaar bij elk heiligdom.

Nioh 2 vaardigheid
Hier besteed je je vaardigheidspunten

Is het de moeite waard om terug te keren naar het feodale Japan?

Nioh 2 is een titel leuk en complex zowel om te beheersen, dankzij het enorme scala aan mogelijkheden dat wordt geboden vanuit het oogpunt van gameplay, en om te worden voltooid. Als we enerzijds Team Ninja kunnen prijzen voor het terugbrengen en herinterpreteren van historische personages, Yokai en elementen uit de Japanse folklore op een briljante en intelligente manier, kunnen we anderzijds alleen teleurgesteld zijn door de weinig innovaties geïntroduceerdvooral gezien de drie jaar na de originele game.

galerij