Het is sindsdien twee weken geleden overheidsrichtlijnen over coronavirus, we worden gedwongen het huis alleen te verlaten om redenen van urgentie of noodzaak, zoals naar het werk gaan of winkelen.

Voor eenendertig uit San Fermo (Como) blijkbaar ook het spelen van Pokémon GO is een van deze behoeften, aangezien het de reden was dat hij werd blootgesteld aan de carabinieri die hem tegenhield omdat hij ondanks de beperkingen buiten verbaasd was. In feite legde de man zonder uitstel een excuus te vinden onmiddellijk uit dat hij in de buurt was "om Pokémon te vangen op Pokémon GO", Alsof dit volkomen normaal is. Het was duidelijk dat de eenendertigjarige dat was opgezegd e zal een administratieve boete moeten betalen die kan oplopen tot 206 euro.

Wat kunnen we zeggen, iedereen heeft zijn eigen prioriteiten in het leven, maar misschien zou het spelen van Pokémon GO niet bij iemand moeten passen, vooral als Niantic zelf dacht aan maatregelen om te voorkomen dat mensen ondanks het coronavirus het huis verlaten.