God of War is de Dark Souls van kaartspellen. En nee, laat me dit uitgangspunt in meer detail uitleggen voordat u het artikel sluit. Ik zeg niet dat dit tafelblad-tijdverdrijf, geïnspireerd door de gelijknamige en kolossale titel van Santa Monica Studio, bijzonder moeilijk of bestraffend is: ik verwijs eerder naar de kwaliteit van de instelling, op ingewikkeldheid van de regelgeving en het gemak waarmee je kunt breken zonder terughoudendheid. Is het een leuk spel? Ja natuurlijk. Maar het is een bel spel? Er is enige discussie hierover, en ik hoop dat je me zult vergezellen op deze reis om de inhoud en geheimen van te ontdekken God of War Het kaartspel, een coöperatieve uitdaging doordrenkt van liefde voor het werk en originele en leuke ideeën, terwijl zondig met onvoldoende zorg voor evenwicht.

Een (niet) simpele onderneming om Ragnarök te voorkomen

In dit kaartspel moeten één tot vier spelers de bekende hoofdrolspelers van het verhaal spelen - Kratos, Atreus, Freyja, Mimirs hoofd en het duo Brok / Sindri - en voltooi een reeks missies om de overwinning te behalen. Elk personage heeft zijn eigen persoonlijke kaart, een kartonnen standaard en een pak startkaarten, die zijn eigen arsenaal vormen aanvallen en vaardigheden. Elke zoektocht komt overeen met een bord dat bestaat uit verschillende "tegels", die samen een afbeelding vormen: elke sectie bevat een vijand, informatie of een manier om te communiceren en de kaart aan te passen. Nadat alles is voorbereid, wisselen de spelers om de beurt activeer je helden, van de ene locatie naar de andere gaan, tegenstanders aanvallen of middelen uitgeven om bepaalde evenementen te activeren. Tussen diensten, het scorebord moet ook geactiveerd zijn door een upgradekaart te trekken en de aangegeven rune te gebruiken om te zien welke vijanden aanvallen of welke gevaarlijke effecten de partij in gevaar brengen. Zodra de ronde voorbij is, verdeel je de verkregen verbeteringen en voeg je ze toe aan je kaartspel, waardoor je het arsenaal verrijkt en je actierepertoire verbetert. Deze cyclus herhaalt zich totdat elke held is verslagen of de missie is voltooid, en in het tweede geval is het mogelijk kies het volgende doelwit selecteren uit een (kleine) lijst met opties. Zodra deze vitale cirkel die het hele spel kenmerkt, goed is begrepen, is het mogelijk om campagnes van 4 uur om te zetten in uitjes van 45-50 minuten, waarna het hart van het spel echt naar voren komt (zowel positief als negatief).

God of War Het kaartspel

Laten we de Norne geven wat de Norne is

Laten we ons nu concentreren op wat de sterke punten zijn van deze tafelblad God of War. Vanaf de opening van de doos wordt u geïnvesteerd door deuitstekende kwaliteit die CMON-producten onderscheidt: papier van hoge kwaliteit, mooie en gedetailleerde afbeeldingen en een diepe zorg voor het opnieuw creëren van de sfeer en de karakteristieke elementen van het originele werk. Het toppunt van liefde bij de creatie van dit kaartspel is vooral te vinden in de Missioni: elk van de 10 heeft een unieke esthetische, originele mechanica die het onderscheidt van de andere, nieuwigheden in de gameplay en uitdagingen die hun videogame-tegenhanger op een uiterst getrouwe manier weerspiegelen. De mogelijkheid om te kiezen met welk scenario je te maken hebt en om je decks te upgraden met de verbeteringen maakt elke game altijd anders en boeiend - tenminste, totdat je alle quests al hebt geprobeerd. Er moet ook worden opgemerkt dat het momenteel niet nodig is om enige vorm van uitbreiding of extra inhoud te kopen, het hele spel is meteen in de doos aanwezig. We raden ten zeerste aan in de toekomst van verzamel wat vrienden (vooral als gepassioneerd) met wie je een avontuur wilt delen, maar in het geval dat het ook mogelijk is om helemaal alleen te spelen, gebruikmakend van de extra regels die al zijn inbegrepen - zelfs als in dit geval het plezier duidelijk minder is.

God of War Het kaartspel

En wanneer doodt goddelijkheid je?

'Laat me het boek met regels nemen' - Elke vijf minuten

Helaas is er, onder de eerste impact van verbazingwekkende scenario's en innovatieve ideeën, een verborgen miasma van onbalans en complexiteit die bijzonder frequent wordt bij de eerste benadering en de laatste. De werking van het spel zelf heeft enige tijd nodig om begrepen te worden lees de spelhandleiding zorgvuldig, die op sommige aspecten helaas niet ingaat en meerdere malen voor verwarring zorgt. Wie niet gewend is aan bordspellen en liever direct meer lol zal vinden extreem moeilijk begrijpen en waarderen de ingewikkelde structuur die God of War ondersteunt, daarom raden we aan om een ​​voldoende voorbereide groep te hebben. Als het je lukt om deze muur te overwinnen en een groot aantal missies onder ogen te zien, zoek er dan meteen een paar duidelijke balansproblemen. Met nog een paar kaarten in het spel en een groep van 4 leden, kunnen bepaalde doelen met een indrukwekkend gemak worden bereikt en daalt het uitdagingsniveau volledig. Tegelijkertijd zijn anderen (vooral een bepaalde baas) extreem gecompliceerd, zelfs met een volledig gezelschap en uitstekende arsenalen aan vaardigheden, zo erg zelfs dat ze in tweeën eigenlijk helemaal ten koste gaan van veel geluk. Je gaat van tegenstanders met 25 levens en lage aanvallen naar meerfasige monsters met meer dan 180 en uitgerust met verwoestende slagen die je in minder dan een ronde zullen decimeren. En wat is het ergste? Als je personage KO beëindigt, vastlopen tot het einde van de missie zonder kans op terugkeer of deelname. En dit kan zelfs meer dan een uur duren. Niet bepaald leuk.

God of War Het kaartspel

Samenvattend (en assen)

God of War Het kaartspel is een product met een groot potentieelvol ingenieuze ideeën en een beslist merkbare verscheidenheid aan games, die operafans niet kunnen missen, al was het maar voor de kwaliteit van de inhoud. Helaas verliezen de missies op de lange termijn de verrassingsfactor, snijden de vijanden zichzelf met een broodstengel en maakt het gebrek aan een goede balans bepaalde keuzes van de speler eerder een verplichting dan een vrijheid. Voordat je de 40 euro van zijn prijs uitgeeft, moet je controleren of je een groep vrienden hebt die gepassioneerd zijn door tafelamusement en genoeg tijd om de regels te bestuderen. Als alternatief kunt u overwegen om alleen te gaan of het als een verzamelobject te kopen.