GameStop

De Amerikaanse winkels van GameStop ze blijven open.

Hoewel de Verenigde Staten ook volledig zijn opgesloten om de Coronavirus-epidemie te bestrijden, is de beroemde keten van mening dat het zijn winkels niet mag sluiten, aangezien het zichzelf een "Essentiële service".

Zoals gerapporteerd door Vice en herhaald door Kotaku, Gamestop bevestigde haar beslissing in een brief die aan al haar medewerkers werd gestuurd.

"Gezien ons productaanbod dat de thuiswerkervaring van onze klanten mogelijk maakt en verbetert" je leest in de notitie, "Wij zijn van mening dat Gamestop als een essentiële verkoper moet worden beschouwd en gedurende deze periode open kan blijven".

Een beslist twijfelachtige veronderstelling dat, naast de scepsis van werknemers, lijkt zelfs de autoriteiten niet te hebben overtuigd.

“Ons werd verteld hoe wetshandhavers onze winkels bezochten in een poging om ondanks onze classificatie de sluiting te forceren. Winkelmanagers zijn bevoegd om het bijgevoegde document indien nodig aan de autoriteiten te tonen. " Het document in kwestie, zonder veel woorden, nodigt politieagenten eigenlijk uit om het hoofdkantoor van Gamestop te bellen ingeval zij problemen ondervinden met het gevoerde beleid.

Communicatie lijkt niet eenvoudig boutade bevallen door een of andere gebiedsmanager, maar een echte richtlijn die van de bovenste verdiepingen komt en door de werknemers van het hele land wordt uitgevoerd.

"Ze vertelden ons in feite dat we de besluiten van elke staat die ervoor heeft gekozen niet-essentiële bedrijven te sluiten, niet zouden gehoorzamen" zei een bedrijfsmedewerker, "Omdat ze denken dat we een fundamentele service bieden aan mensen die winkelen in een videogamewinkel."

Een ongetwijfeld controversiële en ietwat pretentieuze keuze van Gamestop, bedoeld om met name besproken te worden in verband met de periode van financiële moeilijkheden van de onderneming. Een crisis ook bevestigd door zijn eigen medewerkers, meer en meer ontevreden.