Na deaankondiging van de vorige dag, de 32ste held van Overwatch, echo, het was officieel beschikbaar gesteld op PTR voor testen door spelers.

Echo is de creatie van een Singapore-wetenschapper en een van de eerste Overwatch-leden, Dr. Mina Liao. Voordat hij bij de organisatie kwam, werd Dr. Liao beschouwd als een van de grootste experts op het gebied van robotica en kunstmatige intelligentie.

Dr. Liao droomde ervan het originele Omnic-project te verbeteren, dat de basis werd voor het Echo-project. Hij creëerde een adaptieve robot die kon worden geprogrammeerd om verschillende functies uit te voeren, van medische ondersteuning tot constructie, maar gebouwd met verschillende beperkingen voor zijn vermogen om zelfstandig beslissingen te nemen. Hoewel Overwatch Echo voorzichtig gebruikte en alleen in bepaalde missies, had Liao het geprogrammeerd met een krachtige kunstmatige intelligentie waarmee hij eenvoudig kon leren door te observeren. Om deze reden was het grootste deel van het gedrag van Dr. Liao, inclusief haar stem, geërfd van Echo.

Abilità

  • Triple Hit (primaire brand) - Echo vuurt drie schoten tegelijk af, volgens een driehoekig patroon.
  •  Sticky Bombs (secundair vuur) - Echo gooit een klodder kleverige bommen die na korte tijd ontploffen.
  • Vlucht (shift) - Echo lanceert naar voren en zweeft dan tijdens de vlucht.
  • Scherpstelstraal (E) - Echo zendt een paar seconden een straal uit, die enorme schade toebrengt aan doelen met minder dan de helft van de gezondheid.
  • Duplicatie (Ultra) - Echo wordt een kopie van een vijandelijke doelwitheld en krijgt toegang tot zijn vaardigheden.
  • Schaven (passief) - Echo kan tijdens de herfst glijden.

Voor alle spelers die geïnteresseerd zijn in het proberen van de nieuwe Hero of Overwatch, begin gewoon Battle.net, selecteer Public Testing Realm in het servergedeelte en start het spel (afhankelijk van de update).