Er valt niet veel toe te voegen over wat de wereld al een paar maanden meemaakt: vanwege het coronavirus worden veel mensen gedwongen thuis te blijven, zowel voor quarantaine als voor voorzorgsmaatregelen. Gisteren, 20 maart Nintendo Switch hoe het ook is aangekomen Animal Crossing: New Horizons, een titel waarmee je een "alternatief" leven kunt leiden, perfect voor deze periode.

A bespreken is dezelfde producer tijdens een interview: Hisashi Nogami hij zegt dat hij het heel erg vindt wat er in de wereld gebeurt, maar hij hoopt dat zijn spel mensen op zijn minst kan helpen afgeleid worden en het huis verlaten, althans virtueel.

De release van Animal Crossing: New Horizons was al enige tijd gepland en we konden ons niet voorstellen dat de lancering zou plaatsvinden in zo'n trieste periode voor de wereld. Ik ben echt diepbedroefd over de situatie.

Op dit punt hopen we dat fans van Animal Crossing: New Horizons een ontsnapping aan de realiteit in de game zullen vinden en plezier zullen hebben ondanks deze moeilijke tijden.

Zeker het huis verlaten, vrij zijn om dierbaren te ontmoeten en plezier te hebben in de buitenlucht is niet hetzelfde als verder leven Animal Crossing: New Horizons, maar zeker zal een dergelijke titel veel helpen om te ontsnappen aan deze momenteel kwaadaardige realiteit.