ArtefactIntense periode van werk in het Valve-huis dat, naast zijn projecten op het rechte stuk, hij bereidt zich ook voor om zijn ongelukkige kaartspel Artifact opnieuw te lanceren.

Met de uitgang nu aan de poorten van een veelbelovende Halfwaardetijd: Alyx en toch een succesvol automatisch schaken, Dota-onderaannemers (zij het nu in verval als het hele auto-battler-genre nu), het lijkt erop dat het tijd is voor het softwarehuis om zijn meest verzengende mislukking opnieuw te ontdekken.

Artefact was een poging om de game-ervaring van Dota 2 te vertalen naar een kaartspel. Een project toevertrouwd aan een industriële legende als Richard Garfield en dat leek in eerste instantie klaar om de concurrentie te overtreffen.

Na een over het algemeen positieve start, viel het spel echter snel terug vanwege wat spelers zagen als zijnde een wat buitensporige toegangskost: 20 euro voor de basisversie en kaartjes voor betaalde toernooien hebben een algemeen publiek afgewend dat nu gewend is aan het bewezen gratis te spelen model van Hearthstone, GWENT en Magic Arena.

Het einde van het verhaal was nogal bitter, toen Garfield zich van het project afwendde, de ontwikkeling voor onbepaalde tijd werd opgeschort en de Twitch-sectie van het spel werd geleegd, het werd zelfs de ontmoetingsplaats van kanalen die zich toelegden op de illegale verzending van films en inhoud voor volwassenen.

Valve lijkt het echter nooit te hebben opgegeven Artefact en de voorzieningsperiode is mogelijk eindelijk verstreken. Woord van Gabe Newell persoonlijk.

"Artefact was een interessante mislukking tijdens zijn eerste levenscyclus" Valve-oprichter vertelde Edge Magazine: 'We waren verrast. We dachten dat het een solide product was. We hebben een experiment gedaan en het resultaat was negatief. Nu moeten we zien wat we hiervan hebben geleerd, dus het is tijd om het opnieuw te proberen. Dit is wat het Artifact-team deed en het is wat ze klaar zijn om uit te brengen. Wat was er op basis van de reacties mis met het product? Hoe zijn we op dit punt gekomen? Laten we de fouten oplossen en proberen het opnieuw te starten ".

Zoals gemeld door Edge, is de werktitel van het project Artefact 2, maar het is onduidelijk of het een vervolg is of een volledige herwerking van het originele kaartspel. Wat zeker is, is dat het een belangrijke herstart van het project zal zijn en dat spelers niet lang hoeven te wachten om het virtueel te bemachtigen.