Capcom heeft officiële lancering aangekondigd van de derde gratis update gewijd aan Monster Hunter World: Iceborne. Deze inhoud is momenteel alleen beschikbaar op PlayStation 4 en Xbox One. Naast de varianten van enkele van de meest angstaanjagende monsters die al in het spel aanwezig zijn, krijgen jagers toegang tot de jacht op Master diploma. Hieronder alle inhoud van de Titelupdate 3:

Nieuwe uitdagers betreden het veld

Alleen de meest gewaagde jagers zullen de Rajang kunnen weerstaan ​​wanneer hij boos wordt in zijn gouden staat. Zijn variant, Rajang Furioso, profiteert van zijn groeiende woede om zijn aanvallen verder te versterken. Met zijn gouden wapenrusting knetterend van energie, zal elke botsing met dit roofdier een totale aanval zijn. Geschikt voor aanvallen op korte afstand, evenals nieuwe aanvallen op middellange en lange afstand, Rajang Furioso laat je niet op elke afstand rustig rusten. En aangezien Rajang Furious weinig zwakke punten heeft om uit te buiten, zullen jagers geen andere keus hebben dan deze dreiging direct aan te vallen.

De Brachydios Rabbioso-variant biedt talloze explosieve veranderingen met een gevaarlijke met een explosief slijm dat uit verschillende delen van zijn lichaam druppelt. Jagers kunnen het slijm laten druipen door specifieke delen van zijn lichaam aan te vallen, maar ze zullen voorzichtig moeten zijn om de grotere explosieve gebieden te vermijden zodra het slijm de grond raakt. De geüpgradede versie van dit monster dat al in het verleden is gezien, kan jagers ook dwingen tot botsingen zonder regels in besloten ruimtes waar ontsnappen geen optie is.

Jagers die dapper genoeg zijn om deze nieuwe bedreigingen het hoofd te bieden, worden beloond met materiaal om nieuwe waardevolle uitrusting voor hun Palico te creëren, wapens, uitrusting met nieuwe vaardigheidsbonussen en decoratieve hangers.

Wapenstijl, Hunter Support Updates en meer

Titelupdate 3 introduceert ook wapenstijlen, die het uiterlijk van wapens veranderen zonder hun statistieken te veranderen. De eerste wapenstijlen zijn nu al beschikbaar en stellen spelers in staat hun reeds geüpgradede wapens aan te passen met verschillende monsteronderdelen. In april zullen uniek ontworpen wapens zich bij de wapenstijlen voegen. Het Hunter Assistance-systeem is volledig herzien, met hogere financiële beloningen voor degenen die Master Grade-jagers helpen verlagen en met hogere drop-rates voor verschillende soorten missies. Jagers helpen met Assignments biedt nu de kans om zeldzame versieringen te ontvangen via Carved Stonefalls, terwijl andere normale missies jagers belonen met koninklijke Armor Spheres om hun pantser te upgraden. Deze Orbs zullen zeker nuttig zijn, aangezien zeldzaamheid 12-pantser nu kan worden opgewaardeerd naar niveau 20.

Fans van Guiding Lands hebben nu toegang tot een nieuwe tool: de Banishing Ball. Missieleiders kunnen nu op ongewenste monsters uit de regio jagen. Jagers die graag willen ontspannen na een drukke zoektocht, hebben nu een nieuwe veelvoud aan betaalde DLC's beschikbaar die nieuwe huisvestingsopties zullen bieden, waaronder nieuwe monsterbeeldjes, muzikale opties en meubels. Zelfs de meest modieuze jagers hebben reden om zich te verheugen, aangezien alle haren van de World NPC's nu beschikbaar zijn in karakteraanpassing. Door deze nieuwe kapsels te combineren met de nieuwe betaalde DLC-hangers en stickers, kun je nog meer pronken met de stijl van je jager.

Nieuwe evenementen voor dit seizoen

De dag na de release die op 8 april van titelupdate 3 voor pc-spelers is gepland, kunnen zowel pc- als consolegemeenschappen de komst van een nieuw seizoensevenement van Seliana, het Full Bloom Fest, vieren en tegelijkertijd de aankomst van nieuwe inhoud voor alle platforms! De hele basis zal doordrongen zijn van een roze sfeer, met nieuwe decoraties van de verzamelhub, nieuwe maaltijden in de kantine, een nieuw Poogie-kostuum, seizoensuitrusting voor de Palico, hangers, seizoenskostuums voor de handler en nieuwe opties voor de gildekaart. Tijdens het Full Bloom Fest garanderen inlogbonussen en premies tickets om een ​​elegant evenementpantser te creëren, evenals nieuwe evenementenmissies die materiaal zullen opleveren voor een helmstijl gebaseerd op het zeldzame endemische wezen Downy Crake, en een paar dubbele messen Whetfish.

Toekomstige updates

In april zullen jagers nog meer uitdagingen hebben, met de introductie van de Master Grade-jager door de glinsterende Kulve Taroth en het uiterlijk van de Arch-Tempered Namielle. De nieuwe evenementmissie van de Kulve Taroth stelt groepen van vier jagers in staat om materialen te verzamelen waarmee de belegeringsapparatuur kan worden geüpgraded van High Grade naar Master Grade. Jagers hebben ook goede intelligentie, wapens en strategieën nodig voordat ze de angstaanjagende kracht van de rondreizende natuur van Alatreon naderen. De komende dagen zal meer informatie worden gedeeld over deze zeer gevaarlijke Ancient Dragon.

Zoals hierboven vermeld, de PC-versie Monster Hunter World: Iceborne zal zijn lichtjes bijgewerkt dan de console-tegenhangers. De inhoud zal in feite vanaf de volgende pc beschikbaar zijn 8 april.