AMD blijft de afgelopen maanden op ieders lippen staan ​​en met goede reden. Van de waarschijnlijke aankondiging van een nieuwe GPU Radeon en door zijn aanwezigheid op beide de nieuwe generatie consoles, Playstation 5 en Xbox Series X, het lijkt erop dat er niets fout kan gaan, toch? Wrong. Het lijkt erop dat het hardwarebedrijf momenteel te maken heeft met een hacker aanval volledig opgeblazen.

AMD RadeonVolgens wat werd onthuld in een drukken gepubliceerd in de afgelopen paar uur, in december 2019 sloop iemand de bedrijfsdocumentatie binnen die aan de sectie was gewijd Radeon en dat hij dossiers met de broncode Navi 10 grafische kaarten, nieuwe Navi 21 en van de GPU Arden aanwezig in de Microsoft-console (en ook Sony?).

Vervolgens nam de hacker contact op met AMD met het verzoek om een ​​losgeld van ben 100 miljoen dollars, en dreigt alle details van de drie aanstootgevende bestanden online te delen. Op dit moment is AMD nog steeds op het spoor van de crimineel en werkt samen met de IT-autoriteiten om de situatie op te lossen.