HITN's merk Vida y Salud heeft actie ondernomen in het licht van de noodsituatie als gevolg van de opkomst van het coronavirus, door in realtime educatieve bronnen, betrouwbare informatie en adviesdiensten te bieden aan Spaanstalige families in de VS en Latijns-Amerika

BROOKLYN, NY– (BUSINESS WIRE) –HITN heeft aangekondigd dat het een grootschalige inspanning is begonnen om Spaanse families informatie, middelen en diensten te bieden die hen kunnen helpen bij het navigeren door de Covid-19 wereldwijde pandemie. Deze inspanningen worden geleid door het gezondheids- en welzijnsmerk van HITN, Leven en gezondheiden bevat informatie op haar website, dagelijks televisieblok, nieuwsbrieven en sociale media-accounts. Bovendien zendt HITN Television tijdens haar programmering speciale berichten en aankondigingen van openbare diensten uit.

"Het meest nuttige en praktische dat we als multimediabedrijf kunnen doen, is het bewustzijn vergroten en inhoud en diensten bieden die ons publiek en hun families helpen beschermen, informeren en zelfs vermaken in deze moeilijke tijden van onzekerheid en angst", zei Guillermo Sierra, Head of Television and Digital Services bij HITN.

Het eerste deel van de campagne is de adoptie van de #YoMeQuedoEnCasa ("Ik blijf thuis") campagne. Door middel van deze eenvoudige boodschap, aangepast aan de virale Europese ervaring, herinnert HITN kijkers er voortdurend aan dat de beste manier om de overdracht van het virus te verminderen, thuis blijven en fysieke sociale interactie vermijden.

Om kijkers op de hoogte te houden van het verloop van de noodsituatie, werkt HITN samen met The Health Channel (een PBS-dienst in Zuid-Florida) om dagelijkse nieuwsoverzichten te produceren die elk uur tijdens primetime op het hele uur worden uitgezonden. De rapporten genaamd "Coronavirus en Tiempo Real"(Coronavirus in real-time), worden ook gedeeld met de nationale Spaanse kabelnetwerken Vme en Mexicanal, en via verschillende digitale verkooppunten.

De site VidaySalud.com heeft ook een robuuste microsite gemaakt die de laatste informatie en aanbevelingen van de CDC biedt over de aandoening en het beheer ervan in de Spaanse taal. De site wordt aangevuld met nieuwsbrieven die rechtstreeks naar de e-mails van de abonnees worden gestuurd en door verschillende dagelijkse berichten op sociale media. Voor Latijns-Amerika, VidaySalud.com biedt ook een gratis livechat met medische experts en psychologen die gebruikers algemene informatie geven die hen kan helpen met reageren op de situatie.

"HITN heeft al haar digitale eigendommen geactiveerd om informatie en begeleiding te bieden in deze kritieke tijden. Dankzij ons hoge bereik en onze hoge positie kunnen we op een actieve en zinvolle manier contact maken met het publiek ', aldus Maximiliano Vaccaro, Vice President Digital Services voor HITN.

Bovendien biedt HITN.TV, de website van het kanaal, speciale inhoud die is bedoeld om kijkers te helpen actief en ontspannen te blijven terwijl ze thuis of onder quarantaine zijn, inclusief oefeningen, yoga en meditatieprogramma's, evenals creatieve ideeën die activiteiten bevatten die te maken hebben met het hele gezin zonder het huis te verlaten.

'Het is duidelijk dat onze kijkers acht hebben geslagen op de #YoMeQuedoEnCasa bellen en genieten van de hoogwaardige programmering die HITN Spaanse families biedt. Dit komt overeen met wat we de afgelopen maanden hebben waargenomen, waarbij de netwerkaantallen week na week een consistente opwaartse trend vertoonden die zichzelf overtrof en de hoogste totale dagaantallen leverde die HITN in de geschiedenis van de meting heeft gezien, vooral tijdens Prime time. Met topprogramma's zoals Al Descubierto, Tesoros de Asia, Mundo Salvaje met Ron Magill, Centro Médicoen Historia de la vidaen nog veel meer, Spaanse families bewijzen nog steeds dat HITN het voorkeursnetwerk is voor vermakelijke en educatieve inhoud in het Spaans, "zei Erika Vogt-Lowell, directeur programmeren en overnames voor HITN.

Voor meer informatie over HITN's coronaviruscampagne bezoek: https://cdn.jwplayer.com/previews/cbOI8xNA-TlEIfZWJ

HITN-TV is een toonaangevend Spaanstalig mediabedrijf dat educatieve en culturele programma's biedt voor het hele gezin. Het bereikt meer dan 44 miljoen kijkers in de VS en Puerto Rico via DIRECTV, DIRECTV NOW, DISH Network, AT&T U-verse TV, Verizon FiOS TV, Comcast, Charter Spectrum, Mediacom, CenturyLink Prism en Altice. Ga voor meer informatie naar www.hitn.org.

Contacten

Lina Sands (646) 731-3887 / lsands@hitn.org

Bron BEDRIJFSDRAAD