Bij sommige gebruikers met veel ambitie wordt een gratis en onbeperkte sandbox aangeboden Minecraft, kunnen de resultaten het absurde raken. En als je dacht dat je grote plannen zag, wacht dan tot je dit hoort. Een zeer toegewijde persoon die op YouTube bekend staat als PippenFTS, is er de afgelopen dagen mee begonnen geweldig initiatief.

Enige tijd geleden verscheen de "Terra 1 to 1" mod op het internet, die je kunt vinden op dit adres als je interesse hebt. Deze tool maakt gebruik van gegevens van sites als Open Street Map en Mapzen voor herschep het hele aardoppervlak op een schaal van 1: 1, waarbij een kubus overeenkomt met een effectieve meter.

PippenFTS heeft alle Minecraft-fans bij elkaar geroepen om nog verder te gaan. De gebruiker wil inderdaad herbouw elke hoek van de wereld (inclusief wegen en steden) in een kaart gemaakt met de bovengenoemde mod. Zelf is hij al begonnen met het bouwen van een virtuele versie van Seattle.

Natuurlijk is de ambitie hier echt groot, zo niet teveel, maar wie weet hoeveel a goed aantal vrijwilligers en enkele maanden werk ze zullen kunnen creëren. Aan de andere kant blijft Minecraft de meest bekeken game van 2019, daarom ontbreekt het personeel zeker niet.