Het huis van Carta zet zijn zegevierende pad naar succes voort met een spannend vierde seizoen. De Spaanse serie, geboren in 2017, zet haar reis voort met een seizoen vol wendingen en schorsingen, maar ook gekruid met wat kleine oneffenheden. Ik had het geluk om dankzij Netflix de eerste 5 afleveringen te kunnen zien. Lees dus wat details over de serie die op 3 april uitkomt.

Herinner je je het einde van het derde seizoen nog? Nee? Welnu, dan geef ik je een kleine beoordeling, noodzakelijk voordat ik inga op de plot van de volgende serie. Als je het nog niet zo ver hebt gehaald, raad ik af om deze preview te blijven lezen, want er kunnen spoilers zijn. Je bent gewaarschuwd.

De bende worstelt met een nieuw schot en dit keer voegen vier leden zich bij de groep: Marseille, Bogota, Palermo en Lissabon (de voormalige politieagent Raquele Murillo). Het doel is, net als bij de vorige diefstal, om het goud van de Spaanse nationale bank in bezit te nemen en altijd te proberen onnodig bloedvergieten te voorkomen. De klap mislukt echter naar wens en verschillende problemen brengen de groep in de problemen: Nairobi, dankzij een slimme strategie van de "meedogenloze" agent Alicia Sierra (Najwa Nimri) die haar zoon betrekt, wordt geraakt door een sluipschutter en sterft. De professor en Lissabon worden daarentegen onderschept door de politie, en Lissabon wordt blijkbaar uitgevoerd, bij de hoogleraar een groot complex genereren waardoor hij een drastische beslissing neemt: met geweld reageren op geweld.

Dit is de opmaat die naar het vierde seizoen leidt. Het papieren huis - Deel 4 begint in feite in totale chaos: de professor is ervan overtuigd dat Lissabon is vermoord en wil wraak nemen, Rio en Tokio hebben een legertank met een raketwerper vernietigd en Nairobi moet vechten tussen leven en dood. Dit is waarschijnlijk een van de meest stressvolle en vreselijke momenten voor de criminele bende, en daarom is de enige manier om niet volledig kwetsbaar te lijken voor de politie, het vraag een kleine onderbreking tussen beide kanten en om in korte tijd oplossingen te bestuderen om te proberen de problemen een halt toe te roepen en winnaars naar voren te brengen. Ondanks de schijnbare periode van kalmte lijkt er echter een nieuwe formidabele dreiging over de groep op te duiken, en deze keer kan de professor slechts een morele steun zijn.

Het vierde seizoen van La casa di carta, hiervan eerste vijf afleveringen, brengt een van de kenmerken naar voren die de afgelopen seizoenen vaak zijn opgemerkt: de constante spanning die soms tot situaties leidt talmente absurd om het visuele werk paradoxaal te laten lijken. Ik kan niet teveel in detail treden, maar je kunt in sommige scènes van de eerste aflevering al begrijpen waar ik naar verwijs. Bovendien, hoewel de nervositeit en angst van de personages voelbaar zijn, helpt de toevoeging van sommige elementen, waaronder de voortdurende morele drama's, de kijker niet om zich in te leven in de nieuwe protagonisten, en daarom zal de kijker de neiging hebben om alleen de personages te "juichen" waar hij in de loop der jaren aan gehecht is geraakt.

Het is duidelijk dat de serie niet alleen gericht is op actie en angst, er zijn ook komische momenten van onthechting en sommige, onverwachts, zullen zelfs voor onze natie een echte liefdesboodschap lijken (hoewel je eerlijk gezegd misschien een beetje beschaamd als je ze ziet).

Hoewel ik alleen de eerste vijf afleveringen kon bekijken, is het interessant op te merken hoe in dit vierde seizoen verhaallijnen werden beter gewerkt van sommige elementen van de band, wat een betere uitleg geeft van een dynamiek die voorheen niet was opgehelderd. Enkele strikt actuele kwesties, zoals het drama van posttraumatische aandoeningen, worden onderzocht, ook al is het in werkelijkheid op een ietwat verwarde manier.

Dus dit seizoen is het einde van het papierhuis? We zijn ons er voorlopig niet van bewust, maar dit zal hoogstwaarschijnlijk het eindpunt zijn van de avonturen van de band van de Professor, hoewel sommige geruchten zeker hebben geleid tot de start van een vijfde serie-opname in januari, wat niet gebeurde . Op een tragisch moment als dit, met mensen die gedwongen zijn thuis te blijven voor de quarantaine, voel ik, gezien de opkomst van het Coronavirus, nog steeds dat ik het werk beloon: hoewel er momenten zijn waardoor je je neus op kunt draaien, een beetje voor de prullenbak en een beetje zo absurd als bepaalde situaties kunnen zijn, vond ik nog steeds deVermaak geplaatst door Netflix daarin ongeveer 44 minuten per aflevering. Ik herinner je eraan dat La casa di carta - Deel 4 vanaf 3 april beschikbaar zal zijn op het streamingportaal - uiteraard met de volledige serie -.