ArtefactMet een aankondiging in de gerelateerde sectie over Steam, heeft Valve het aanstaande vertrek aangekondigd van een gesloten bèta voor de herlancering van Artefact.

Het kaartspel, oorspronkelijk gemaakt met de medewerking van Richard Garfield, werd in november 2018 uitgebracht, wat resulteerde in een daverende commerciële mislukking. De afgelopen dagen is het zo geweest Gabe Newell persoonlijk om te bevestigen dat het project verre van verlaten was en dat het team werkte aan de herlancering.

"We hebben ons gericht op veranderingen in de gameplay" leest in de notitie, “De belangrijkste is uitzoomen, waardoor de speler alle drie de spelbanen tegelijk kan besturen. De meeste effecten werken nog steeds op individuele rijstroken, dus ze blijven ongewijzigd, maar een speler wordt minder snel buitengesloten als voorheen. ".

Het andere grote nieuws betreft het commerciële model, gezien dat in Artifact is het niet mogelijk om kaarten of pakketten te kopen en het genereren van inkomsten zal zich concentreren op andere aspecten: al uw verzameling wordt spelend opgebouwd.

In dit opzicht is de game-ervaring gebruiksvriendelijker gemaakt:

“We hebben ons er ook op gericht het spel gemakkelijker te leren te maken. We verkopen geen kaarten, dus je hoeft geen tegenstander te zien met een te sterk kaartspel. We hebben ook een nieuwe conceptmodus toegevoegd, de Hero Draft, waar je zonder overdreven stress decks kunt proberen te bouwen. ".

Artefact Beta 2.0 heeft nog geen officiële datum. Valve heeft echter bevestigd dat verdere details zullen worden verstrekt in de buurt van zijn vertrek De eerste uitnodigingen komen naar spelers die de game in de vorige versie hebben gekocht.