De knuffels na de goals zijn virtueel, maar de voldoening om het doel te hebben bereikt is absoluut reëel: de eNationale TIMVISION PES wint hun groep en plaatst zich voor de laatste ronde van UEFA en EURO 2020, het eerste Europese eFoot-kampioenschap waarop wordt gespeeld eFootball PES 2020.

Het blauwe team, bestaande uit Rosario 'Npk_02' Accurso, Nicola 'nicaldan' Lillo, Carmine 'Naples17x' Liuzzi en Alfonso 'AlonsoGrayfox' Mereu, heeft de eerste belangrijke mijlpaal van zijn jonge geschiedenis overschreden, waarbij de groep aan de leiding is gesloten en de eerste plaats in het klassement na de heenwedstrijden op 16 maart.

In de returnwedstrijden, live uitgezonden op TIMVISION, versloeg Italië Oekraïne (4-2), Faeröer (8-1), Wales (6-0) en Andorra (6-1) om succes alleen onderbroken door de misstap met Montenegro (1-3). En het Montenegrijnse nationale team, dat ook de Azzurri op de eerste etappe in de eerste etappe stopte, was tot het einde de felste rivaal van de groep en eindigde op de tweede plaats met slechts twee punten achterstand. Montenegro speelt de kwalificatie voor de play-offs, terwijl Italië al de pas heeft voor een Europees kampioenschap dat als protagonist wil leven.

Groep H resultaten en klassementen

Wedstrijden eerste etappe (16 maart)

Ukraine-ITALIË 0-8

ITALIË-Montenegro 1-1

FaeröerITALIË 4-10

Wales-ITALIË 0-6

Andorra-ITALIË 1-7

 

Return races (30 maart)

ITALIË-Oekraïne 4-2

Montenegro enITALIË 3-1

ITALIË- Faeröer 8-1

ITALIË-Gales 6-0

ITALIË-Andorra 6-1

 

Indeling: ITALIË 25 punten, Montenegro 23, Oekraïne 22, Faeröer 12, Andorra 6, Wales 0

Een uitstekend resultaat dus voor ons nationale team.