Dankzij de situatie die velen dwingt thuis te blijven Huis feest, app voor videobellen die ook geschikt is om te gamen, is aan populariteit gewonnen. Maar de afgelopen dagen is er nieuws verspreid dat het onveilig maakte voor gebruikersgegevens.

De reactie van de ontwikkelaars liet niet lang op zich wachten. Ze boden er een aan miljoen dollar beloning voor iedereen die kan bewijzen dat het nieuws over de beveiligingskwesties vals is.

Houseparty heeft aanzienlijke downloadcijfers behaald, met twee miljoen meer gebruikers per week gedurende de maand maart, vergeleken met 130.000 geregistreerd in dezelfde periode vorige maand.

De afgelopen weken zijn er echter verschillende sociale oproepen om de app te verwijderen viraal gegaan. In deze berichten was Houseparty verbonden met accounthacken PayPal, Netflix en Spotify. epic Games, de eigenaar van de app, reageerde door te stellen dat deze claims volledig ongegrond waren. Het bedrijf beweerde zelfs dat de berichten deel uitmaakten van een lasterlijke campagne.

Zelfs onafhankelijke bronnen, zoals Forbes, bevestigde dat de app net zo veilig is als alle andere en dat deze niet betrokken is bij het hacken van andere accounts.