Ik heb ongeveer 40 uur besteed aan de nieuwste Arc System Works-inspanning - en er zullen er nog veel volgen - met passie als nooit tevoren naar een 2D vechtspel. Ik denk dat ik gerust kan zeggen dat ik voor een goed afgewerkt en afgewerkt product sta, met wat gebreken natuurlijk, maar dat per saldo op maat lijkt te zijn gemaakt voor dat type speler, inclusief re-entry, die ondanks liefde voor het genre altijd moeilijkheden heeft gehad om in zijn ingewikkelde ecosysteem te duiken. Omdat, zoals al aangegeven in de recensie van de uitstekende Street Fighter V Championship Edition, beat'em ups zijn een extreem complex type spel, waar je tientallen - zo niet honderden - uren aan spel en studie aan moet besteden voordat je wordt 'getemd', en het obstakel van de initiële moeilijkheid maakt het, begrijpelijk, vaak beangstigend , het publiek. Granblue Fantasy Versus komt om alle nieuwelingen te redden gepassioneerd en neemt ze bij de hand, met een titel die als nooit tevoren op een duidelijke en eenvoudige manier al zijn mechanica kan uitleggen en het spel alle tools kan geven die nodig zijn om beter te leren. Als de eerder genoemde Street Fighter V een voorbereidende titel is om te leren, bewijst deze Granblue Fantasy Versus nog meer effectief en compleet in deze zin.

GBVS] Spooky (Metera) vs freakmasta (Ladiva) - Granblue Fantasy ...

Noem het geen Anime Fighter

Arc System Works heeft ons gewend aan producties van het kaliber Guilty Gear en BlazBlue en bereikte vervolgens het grote publiek dankzij dat juweeltje van Dragonball FighterZ, misschien wel het best gelicentieerde vechtspel ooit ontwikkeld. Granblue Fantasy Versus onderscheidt zich door deze titels, zo niet zozeer in de verbluffende graphics, in de essentie van de gameplay, die de voetsporen volgt van de meest klassieke tweedimensionale vechtgames, en daarom ja: het is opnieuw nodig om Street Fighter te noemen. Brutaal zou je kunnen zeggen dat Granblue er een is vereenvoudigde versie van de Capcom-titel: minder knoppen beschikbaar, eenvoudigere en vereenvoudigde mechanica en geen type EX-balk voor specials. Hoe kun je dan deze productie waarderen en hoe kan het, ondanks deze "synthetismen", een meer dan geldig spel zijn? Allereerst juist omdat deze vereenvoudiging - die de meest bekwame spelers in een vermoeide fase zou kunnen brengen - in dat perspectief wordt benut propedeuse dat werd in het begin genoemd. Bovendien presenteert Granblue Fantasy Versus een mechanisme dat bijna ongekend is voor het genre, dat zich verbergt in zijn directheid een echte geniale flits. Evenals de mechanica van de Specials heeft Ark System Works een systeem van "Shortcut" om het gemakkelijker te maken om die zetten in te voeren. De technische controles zijn echter aanwezig, waardoor we de juiste beweging voor de bewegingen kunnen uitvoeren - kwartslag, dubbele kwartslag, volledige draaiing, drakenpons, kronkelende bewegingen enzovoort - maar zowel de speciale als de super kunnen zijn uitgevoerd met een simpele druk op een richtingsknop gecombineerd met een frontale knop, zoals gebeurt in de Smash Bros-serie, om een ​​voorbeeld te geven. Gebruikmakend van de vereenvoudigde input die we daarom uitvoeren in de special die eraan is gekoppeld, maar we worden dubbel gestraft omdat de verhuizing minder schade zal aanrichten en zal worden onderworpen aan Kalmeer, de laatste activeert ook voor alle EX-specials, waardoor we ze niet kunnen misbruiken, omdat er geen speciale bar is die gebruikt kan worden. Dit systeem ontmoet niet alleen minder gewende spelers, maar zorgt ook voor een progressief gevoel van groei. In eerste instantie zou je ertoe kunnen worden gebracht de snelkoppelingen te gebruiken en jezelf vervolgens te trainen om beetje bij beetje de technische commando's in te voegen, waarbij je snelle invoer blijft gebruiken voor de moeilijkste specials of om ervoor te zorgen dat dezelfde in een combo wordt ingevoegd. Dit is hoe het is gemaakt een modulair spelsysteem die zowel degenen die al experts zijn als degenen die beginners zijn tevreden kan stellen, maar die voorrang geven aan de laatste. Zoals al eerder is opgemerkt, is een van de - weinige - difetti de titel is dat het, hoewel goed gestructureerd, niet complex genoeg is om de meest capabele en competente koper volledig te overtuigen, hoewel het in staat is om bevredigingen te geven, zelfs aan degenen die in deze categorie vallen.

Afbeeldingen voor Granblue Fantasy: Versus komt eindelijk aan in Europa ...

Het meest opvallende aan de game is die van hem begrijpelijkheid. De netheid van de animaties, het snelle maar nooit verwarrende ritme en de helderheid van wat er op het scherm gebeurt, overtreft bijna elke andere productie, zelfs degenen die al bekend staan ​​om dit aspect van duidelijkheid van de actie. Dankzij deze voorzorgsmaatregelen en de zeer gedetailleerde tutorial die de capaciteiten en kenmerken van elke jager beschrijft, is duiken in de studie van een personage onmiddellijk en pijnloos, zelfs voor de minder capabele of de meest verdachte. Je moet niet eens de fout maken door te denken dat je voor een magere of simplistische game staat: het hart van de ervaring van de beste vechtspellen blijft, zij het gestroomlijnd, en het is daarom noodzakelijk om de eigenaardigheden van elke tegenstander te kennen - en uiteraard van iemands karakter. - als je niet tegen een hoop sensationele nederlagen wilt lopen. Als je in het kort de wereld van Granblue Fantasy Versus betreedt, ben je nog steeds gedwongen om je te engageren en de wereld van vechtspellen te leren kennen, deze voor de eerste keer te ontdekken of opnieuw te ontdekken, de terminologie, de timing en in feite de arrogante hoeveelheid informatie die ze volgen, maar zonder overweldigd of verbluft te zijn, en juist daarom is het zo gemakkelijk om verliefd te worden op dit atypische werk.

Een cast van fabel sprookje

Bij het betreden van het selectiemenu van de uitdagers valt de schaarse amplitude van de selectie onmiddellijk op: slechts 11 karakters. 12, als we Belzeebub tellen, verkrijgbaar door het voltooien van de verhaalmodus, op een vergelijkbare manier als Dragonball FighterZ Android 21. De eerste seizoenspas is echter al "actief" en de dodelijke Narmaya is al toegetreden tot de Granblue-familie, de komende maanden zullen nog drie personages meedoen, wat het aantal jagers naar 16. Ze zijn echter niet erg talrijk en ja, aangezien de game voor de volledige prijs wordt verkocht en de seizoenspas overeenkomt met de canonieke kosten van de DLC-pakketten, is de rekening die moet worden betaald om van het ASW-banket in zijn geheel te genieten, zeker gezouten. Gelukkig wordt elk personage prachtig gekarakteriseerd en speelt het een specifieke rol in de productie-economie, waarbij het erin slaagt aan de voorkeuren van elk type speler te voldoen. Bijvoorbeeld Ladiva - dat ik niet anders kon dan direct mijn hoofd kiezen - is een grappler die in staat is om hoekschade te maximaliseren en een reeks trucs en commandogrepen uit te voeren die de tegenstander onder druk zetten en die het geluk van al degenen die zijn grootgebracht op brood en Zangief. Ben je dol op personages in rekening brengen? Dan kun je niet anders dan trouwe ridders worden in dienst van de kleine maar grote Charlotta, die bovendien momenteel wordt erkend als een van de sterkste personages in het spel. Iedereen die gewend is om Ken- en Ryu- of Shoto-kan-personages te gebruiken, kan er toch plezier mee hebben Gran e katalina, terwijl liefhebbers van zoners zullen worden verwend met de keuze tussen Veerboot, Metera e Percival. Onmogelijk om niet te noemen Vaseraga dan, wat dankzij zijn gigantische omvang en het enorme bereik, gecombineerd met de mogelijkheid om zichzelf te beschermen met harnassen, letterlijk zal doen go crazy iedereen die van zulke persoonlijkheden houdt. Kortom, Granblue Fantasy Versus slaagt er niet in om op een enorm aantal worstelaars te rekenen, maar slaagt erin om op te leveren uniek en intrigerend elk "stuk van het bord", waardoor het erg moeilijk is om het personage te kiezen dat je wilt gebruiken.

rpg

Erre Pi Gì

Zoals het nu bekend is, is Granblue Fantasy een zeer beroemd merk in Japan - maar hier half onbekend - dat de markt heeft geleid en miljoenen mensen heeft veroverd met een "eenvoudig" spel voor Android en iOS ontwikkeld door Cygames, dat samen met de De excellentie van Arc System Works heeft besloten om het merk verder uit te breiden door een vechtspel te creëren dat gewaardeerd kan worden door fans van de mobiele tegenhanger. Hieruit volgt dat de meeste westerlingen die de RPG-modus van de titel - inclusief wie je schrijft - is niet het minst bekend met de gebeurtenissen of personages die in het verhaal worden verteld. Niet slecht: het is gemakkelijk om gehecht te raken aan een cast die zo goed is vormgegeven, en dit is atypisch Story Mode het kan ook worden gewaardeerd door degenen die Gran en zijn kliek alleen ontdekken dankzij dit vechtspel. De premissen van deze modaliteit zijn erg intrigerend, omdat ze mechanica van elkaar vermengen scroll beat'em omhoog met de groei en personalisatie van een rollenspel. Je kunt verschillende wapens een level omhoog, uitrusten en upgraden en zelfs items gebruiken tijdens confrontaties. Deze modus biedt ons ook de mogelijkheid om vertrouwd te raken met alle basismechanica van de titel en ook om de cast volledig te testen, allemaal ondersteund door een ongepubliceerde schriftelijke plot ad hoc. Terwijl je de bedoelingen van het team en de zorg die in deze krachtige singleplayer-modus wordt besteed, op prijs stelt, kun je onmiddellijk een zekere vlakheid opmerken door een sterk gevoel van herhaling, overdreven eenvoud botsingen en een niet al te dringend tempo, ondersteund door een functioneel maar niet erg interessant verhaal. Om de kastanjes van het vuur te halen denken we unlockable. Door de RPG-modus te voltooien, kun je deze krijgen Beëlzebub zoals eerder gezegd, maar niet alleen. In feite wachten nieuwe kleuren en nieuwe skins voor wapens op de completisten, die erin slagen dat snufje maatwerk steeds meer te waarderen in dit type productie. Hoewel het niet volledig succesvol is, is het aanbod voor één speler nog steeds een pluspunt voor Granblue Fantasy Versus, ondanks een wankele RPG-modus die je beschikbaar hebt een van de beste sparring modes ooit, compleet met gidsen, uitdagingen en interessante lessen om het gevechtssysteem beter te leren beheersen.

Ladiva sluit zich aan bij de Granblue Fantasy Versus Roster

World Wide

De online infrastructuur van Granblue Fantasy Versus is gebaseerd op een op vertraging gebaseerde netcode. Dit is misschien al genoeg om door te gaan naar de volgende paragraaf, maar het is goed om toch een paar woorden te besteden aan het werk dat gedaan is. Volgens de traditie van de nieuwste Guilty Gear biedt Arc System Works een lobby systeem waar je met je avatar kunt bewegen - uiteraard aanpasbaar - en in een van de beschikbare kasten kunt zitten om op een andere speler te wachten en ze goed te geven. Dit systeem vervangt losse wedstrijden en voegt zich bij een eenvoudig gerangschikt systeem. Als je de geclassificeerde modus selecteert, merk je de grote snelheid waarmee je tegenstanders kunt vinden, helaas niet altijd met een uitstekende verbinding, maar normaal speel je zonder problemen met 2 of 3 scrapframes, meer dan acceptabel gezien het op vertraging gebaseerde karakter van de netcode. Natuurlijk, na de verrassende aankondiging van Arc System Works met betrekking tot de keuze van een op rollback gebaseerde netcode, vraagt ​​men zich af waarom ze ervoor hebben gekozen om hetzelfde mechanisme niet ook voor Granblue te gebruiken, maar wie weet of ze ons in de toekomst geen verrassingen zullen reserveren, voor het geval dat de titel moet succesvol blijven. Voor iedereen die liever met vrienden speelt, geen probleem: met een eenvoudig kamersysteem kunnen we exclusieve omgevingen creëren voor onze vuistgevechten, waarbij we ons in een exclusieve mini-lobby voor onze groep plaatsen tot een maximum van acht spelers.

GRANBLUE FANTASY Versus: twee trailers voor de westerse versie ...

Spiegel van mijn onbedwingbare trek

De Unreal Engine 4 is gepolijst door de visuele beheersing van het Gilty Gear-team, waardoor personages ontstaan rijk aan detail en uitstekend ontworpen, vooral wanneer ze de spectaculaire Skybound Art binnenstormen. De indruk is dat Arc System Works voortdurend verbetert, met elk nieuw spel of personage dat wordt getoond, is het onmogelijk om niet sta versteld en merk op hoe ze zelfs een gelicentieerde titel kunnen maken. Het heerlijke pasteleffect dat de ervaring omlijst, geeft ons arena's die minder rijk zijn dan wat we gewend zijn te zien als scenario's voor de aanvallen van Sol Badguy, maar in ieder geval even goed verzorgd in hun enscenering. Er is een scheurprobleem op de pc, dat je echter kunt wegnemen door de v-sync van de game te deactiveren en te activeren via het paneel van je grafische kaart, voor de rest is de ervaring soepel en betoverend zolang je besluit te besteden in het gezelschap van Granblue Fantasy Versus. De geluidscomponent valt op dankzij een dubbing op het eerste niveau, vooral die in het Japans en één uitzonderlijke soundtrack met een aantal werkelijk onvergetelijke nummers.

Zeta en Vaseraga aangekondigd als definitieve personages in Granblue ...

Opnieuw matchen?

Charismatisch, intuïtief, verslavend, sprankelend en vooral leuk. Cygames en Arc System Works-pakket één kruis vechtspel, geschikt voor alle spelers. Hoewel beschouwd als een hoeveelheid / prijsverhouding die schommelt op de afgrond van ontoereikendheid, kan de kwaliteit van het product niet in twijfel worden getrokken. Misschien zal het meest gewiekste "vechtspel" niet helemaal tevreden zijn met deze productie, maar alle anderen, vooral de sceptici, zouden het product een kans moeten geven bij Granblue Fantasy Versus, omdat het het begin van een prachtig liefdesverhaal met het genre zou kunnen goedkeuren. sla ze in elkaar.