schaal BoundScalebound zou een geweldige exclusieve Xbox zijn, maar de titel is ontwikkeld door Platinum Games werd geannuleerd in 2017. Recente geruchten wezen op een mogelijke herstart van het project maar Phil Spencer hij ging zelf terug naar het onderwerp en ontkende dat dit waar is.

'Het was moeilijk. Omdat ik veel respect heb voor Platinum Games, voor het team ... heb ik geen wrok tegen hen. We praten nog steeds met elkaar, er is geen vijandigheid tussen ons " Zei Spencer.

De huidige leider van de Xbox-divisie heeft bekend dat hij er spijt van had dat hij Scalebound te vroeg had aangekondigd: 'We hebben geprobeerd iets te creëren. Het werkte niet. En ik betreur het dat ik te veel aan het publiek heb laten zien wat we probeerden te doen ".

Volgens Spencer was het te vroeg tonen van de titel een vergissing die vergelijkbaar was met die waarmee werd gemaakt Fable Legends. Fout waarvan hij beweert iets te hebben geleerd.

'Ik heb geleerd van Fable Legends. Ik heb geleerd van Scalebound. Van de publieke blootstelling van iets voordat ik een echt en geloofwaardig plan heb voor wat door mijn handen gaat. We waren gewoon niet in die positie met Scalebound en het team. En ik heb het over beide teams. "

Deze laatste woorden komen overeen met die van de baas van Platinum Games, Atsushi Inaba, die in 2019 hij gaf toe dat Microsoft niet alleen verantwoordelijk was voor het wrak van het project en dat is de schuld ze vielen aan beide kanten.

Spencer bevestigde vervolgens dat er geen plannen zijn voor een herstart van het project: 'We werken er niet aan. Ik zit momenteel niet in Platinum, maar ik ben er vrij zeker van dat ze er niet aan werken. Het is iets dat we allemaal hebben overtroffen en een game annuleren waar we al jaren over spraken, het is niet bepaald het moment dat ik zou kiezen als mijn hoogste punt in deze rol ".

Na de annulering van Scalebound is Platinum Games uitgebracht NieR: Automata en Astral Chain. Hij werkt momenteel aan Bayonetta 3, The Wonderful 101 Remastered en op een nieuwe actietitel.