2020, tenzij sensationeel uitstel, wordt het jaar van de volgende generatie met Xbox-serie X en PlayStation 5. Afgezien van hardware, waardoor mensen altijd ruzie maken, is wat belangrijk is software ondersteuning en hij wilde hier bij stilstaan Phil Spencer, hoofd van de Xbox-divisie van Microsoft.

Spencer heeft gedeclareerd dat bij de lancering zullen er niet veel Xbox Series X-games zijn, maar Microsoft denkt aan een meer bestudeerde kalender voor zijn titels. Net zoals Nintendo deed met Switch en The Legend of Zelda: Breath of the Wild (de enige grote lanceringsgame), zal Microsoft ook willen lanceer de nieuwe console met één geweldige titel (waarschijnlijk Halo Infinite) en publiceer vervolgens anderen in de volgende maanden, zonder dat deze de anderen vertrappen.

Dit zijn zijn woorden:

'U hoeft bij de lancering niet acht games beschikbaar te hebben. Het succes van het platform hangt niet af van de eerste dag, maar van de constante stroom van games die zowel van de eerste partij als van de derde partijen zullen komen. "

Dat is een deelbare gedachte kan Xbox Series X naar succes leiden: pas wanneer de nieuwe console op de markt komt, kunnen we zien of deze filosofie Microsoft zal belonen zoals Switch deed met Nintendo; wat denk jij?