Om fans op 10 april niet met lege handen achter te laten, square Enix bedacht anticiperen op verzendingen van fysieke kopieën di Final Fantasy VII remake in Australië en Europa, zich bewust van het grote gevaar van lekkage. Welnu, dit onheilspellende voorteken is vervuld: de dag is gebroken door verschillende retailers, die de titel van tevoren aan hun klanten hebben verstrekt. Ondanks alles maakte de uitgever echter duidelijk: de digitale versie zal op de ingestelde datum beschikbaar zijn, en dit incident brengt haar niet voor op schema.

Tegelijkertijd toonde Square Enix echter geen genade tegenover de wimpel: al diegenen die, gebruikmakend van de ontvangst van een kopie, probeerden Final Fantasy VII Remake live te brengen, kwamen terecht bij het account is voor 24 uur opgeschort. Sommige slachtoffers van de blokkade klaagden op sociale media, omdat het oneerlijk is dat de game dat is legaal te koop in winkels maar er is geen waarschuwing voor gevaar in het geval dat u het probeert voor te stellen in een directe (ondanks een officiële communicatie er was geweest). Om spoilers te voorkomen, moet je tegenwoordig letten op video's of clips die worden gedeeld op het net van de verwachte titel.