Een paar dagen geleden vond de i plaats BAFTA Game Awards en tussen Winnaars we vonden Death Stranding voor de beste technische prestaties. Tijdens de prijsuitreiking ontving auteur Hideo Kojima een extra prijs: de BAFTA-gemeenschap. De aankondiging ging vergezeld van een video gewijd aan de carrière van de Game Director, eindigend met zijn toespraak:

Naast de gebruikelijke dank heeft Kojima een paar woorden besteed aan zijn mogelijke toekomstige projecten, terugkomend om ook te praten over een mogelijke terugkeer naar het genre Overleven Horror, na de Silent Hills-teaser-demo: EN.

“PT werd uiteindelijk een experiment, maar ik zou graag ooit nog een Horror-game maken. Iets dat een revolutionaire methode gebruikte om terreur te creëren, iets dat je broek deed schijten. Ik heb al ideeën in gedachten. […] Ik ben zelf gemakkelijk beïnvloedbaar, dus ik ben ervan overtuigd dat ik iets nog angstaanjagender kan creëren dan anderen. Ik ben bang voor trivialiteiten zoals duisternis of nadenken over de schaduwen die erin bewegen. Net als Hitchcock of Spielberg. "