Wie herinnert het zich Fatal Frame / Project Zero, de overlevingshorror-videogameserie waarin we de wereld van cameragewapende geesten onder ogen zien? De producent van de werken, Keisuke Kikuchi, had eerder al aangegeven dat hij de franchise wil hervatten en maak een nieuw spel. Nu praat hij echter weer over zijn kleine project, dat nu (naast het nieuwe hoofdstuk) ook geremasterde versies van eerdere iteraties bevat. Het zou leuk zijn, maar alles blijft steken totdat Nintendo zijn goedkeuring opgeeft.

Kikuchi's woorden in een recente toespraak bevestigen het laatste deel:

Hoewel ik deze hoop koester, is dit een serie die Nintendo heeft uitgebracht, terwijl ik de ontwikkeling heb behandeld. Zelfs als ik besluit een nieuwe titel te maken, betekent dit niet dat het zeker zal gebeuren.

Voortzetting van de discussie, de producent onthult dat op dit moment een heropleving van Fatal Frame / Project Zero het is niet erg realistisch, aangezien het IP al geruime tijd heeft stilgestaan. Het is dus nog afwachten of de Japanse reus van plan is de horrorserie nieuw leven in te blazen. In de tussentijd kun je een paar andere terreur-spellen bekijken, zoals Animal Crossing New Horizons - nee, het is geen grap.