Het nieuws van rinvio di De laatste van ons deel 2 het liet fans met droge mond achter, zo niet met een bittere smaak. In dit opzicht is de directeur Neil Druckmann gebruikte de podcast van PlayStation Blog om het probleem te onderzoeken en wat achtergrondinformatie te geven over de laatste titel Stoute hond.

ondeugende-dog-POVVolgens de woorden van de regisseur bevindt de titel zich praktisch in de laatste fase van polijsten, maar de huidige mondiale situatie staat een optimale winkellancering niet toe.

'We weten dat we een geweldig spel hebben, we moeten gewoon wat langer wachten om het aan de fans te kunnen geven. Ik weet dat het me spijt, maar het spijt ons nog meer. […] We zijn bijna bij de finish, we zijn momenteel op zoek naar verschillende bugs om het spel zo veel mogelijk te kunnen afmaken. [...] Dit is een titel waar de hele wereld op wacht en we willen deze goed verspreiden. We evalueren elke mogelijke optie om de fans zo snel mogelijk tevreden te stellen. Maar het zal tijd kosten. '

Ten slotte heeft de regisseur beide geruchten over een mogelijk ontkend demonstratie, is een mogelijk geval van kraken, zodat het personeel vrij is om vrije tijd te nemen om na te denken over hun welzijn en hun families.