Het lijkt absurd wat er rondom gebeurt Cooking Mama: Cookstar, een titel voor Nintendo Switch die in deze uren de hoofdpersoon is geworden van een verhaal dat, indien bevestigd, ongelooflijk is.

Volgens wat getuigde Twitter, het lijkt erop dat de softwarecode is "vervuild" om profiteer van Nintendo Switches als hardware voor cryptomining. Voor niet-ingewijden is cryptomining een operatie waarmee cryptocurrencies kunnen worden gemaakt, waaronder de beroemdste BitCoins.

Deze bewerking is, indien uitgevoerd op machines van niet-bewuste gebruikers, duidelijk onwettig omdat het profiteert van de hardware van mensen die daarvoor geen bepaalde pc / console / smartphone hebben gekocht.

Zoals gemeld, het spel zou profiteren van de consoleverbinding, naast de hardware, om cryptocurrencies te genereren zonder dat gebruikers het weten, zelfs als dit alles is ontkend door andere gebruikers die beweren geen verdachte code in de software te hebben gevonden, naast het feit dat de game werkt ook offline.

Momenteel is de titel echter geweest uit de eShop gehaald, in afwachting van bevestiging of definitieve weigeringen: zeker geen goede advertentie voor Cooking Mama: Cookstar; als het gemelde probleem waar was, zouden we een heel ernstig feit onder ogen zien.