De komst van Ikoria: Lair of Behemots staat voor de deur, terwijl het wachten op Wizards of the Coast de dettagli van de beheersingspas die al beschikbaar is op MTG: Arena, en daar komt niets goeds uit voort. De Ikoria-pas kost altijd 3400 edelstenen ($ 20 + btw), maar zal veel minder beloningen hebben dan de beloningen die eraan voorafgingen, niet alleen voor de kortere duur, maar ook als percentage van de verwachte waarden. Hoe berekende een gebruiker hierin post op Reddit is zelfs het maken van de noodzakelijke verhoudingen alles verslechterd, met name de hoeveelheid verkregen edelstenen is aanzienlijk verminderd: een daling van 36% in vergelijking met de verwachte waarde en meer dan 50% in absoluut.

De gratis pas die de drie wekelijkse boosters verving, kwam ook uit op een gemiddeld equivalent van ongeveer 2.3, daarom met bijna een kwart verminderd, wanneer een WotC-vertegenwoordiger altijd aan staat reddit hij zei expliciet dat dit aspect nooit zou worden aangeraakt. Er ontstaat een vrij duidelijke trend die niet veel goeds voorspelt voor de economie die al vaak wordt bekritiseerd door MTG: Arena.