We hebben al de vele effecten gezien die quarantaine hebben veroorzaakt coronavirus heeft op de video game-industrie, tussen pieken van gebruikers op Steam en de meest Humble Bundle opgeblazen bundels om te doneren aan degenen die de epidemie bestrijden. Daarnaast veroorzaakte het virus de terugkeer van een oude legende, die nu door iedereen als dood wordt beschouwd: Wii Sports, de bekende sporttitel die samen met Nintendo Wii.

Het is onduidelijk of quarantaine precies de reden is, maar ik belangrijkste verkoopsites zoals eBay, Amazon en GameStop hebben zich geregistreerd enorme prijsverhogingen op de exemplaren die nog te koop zijn. Vanaf ongeveer 10 enige tijd geleden is de waarde nu snel het bereiken van 30 euro. Een verklaring zou het einde van de voorraad kunnen zijn Ring Fit Adventure op Switch, wat mensen zou dwingen terugvallen op andere methoden bewegen zonder van huis te gaan - en wat is een beter alternatief dan een goed potje tennis of bowlen op Wii Sports? Of misschien is het gewoon nostalgie, wie weet.