Borderlands ScienceAls je er ooit van gedroomd hebt om de echte wereld een concrete hand te geven door simpelweg videogames te spelen, Borderlands Science het kan voor jou zijn. Vandaag aangekondigd, is het een heel bijzondere titel, speelbaar binnen Borderlands 3, wat bijdraagt ​​aan het in kaart brengen van de darmmicrobiota.

Hoe je het leest in de officiële aankondiging, verscheen een arcadekast in Borderlands 3 en, meer precies, in de ziekenboeg van Patricia Tannis. Hiermee is het mogelijk Borderlands Science te spelen, een mini-game ontwikkeld in samenwerking met McGill University, Massively Multiplayer Online Science en The Microsetta Initiative wat het mogelijk maakt om concrete hulp te bieden aan de wetenschappelijke gemeenschap.

De game is een blokpuzzelspel gebaseerd op DNA-snaren en het oplossen van deze puzzels maakt het mogelijk "Hulp bij het in kaart brengen en vergelijken van de microben die erin zitten".

De officiële notitie legt het uit de redenen achter de oprichting van Borderlands Science:

“Een van de redenen voor het bestaan ​​van Borderlands Science is dat computers niet perfect zijn in het organiseren van deze gegevens en veel kleine fouten maken die latere analyses kunnen veranderen, maar het spel waarin je deze complexe taak probeert op te lossen, is gemakkelijk te begrijpen en spelen. Gekleurde vakjes op een raster vertegenwoordigen de verschillende nucleotiden. Door ze in hun kolommen te duwen, probeer je ze in de juiste rijen te ordenen. Het is niet altijd mogelijk om alle vakjes correct uit te lijnen, maar het proberen van deze puzzels is nog steeds nuttig om de fouten van de geautomatiseerde analyses te identificeren ".

Naast in-game-beloningen die kan worden verkregen door te experimenteren met het spel, daarom kan concrete hulp worden verleend aan wetenschappelijk onderzoek. Maar op welke manier?

'Als je je afvraagt ​​welke praktische toepassingen de gegevens die via Borderlands Science zijn verzameld, zouden kunnen hebben, is het gemakkelijk te zeggen: de menselijke darm is verbonden met verschillende aandoeningen en pathologieën zoals diabetes, depressie, autisme, angst, obesitas en andere. Hopelijk zal het in kaart brengen van deze microben onderzoekers helpen deze ecosystemen beter te begrijpen en de weg vrij te maken voor toekomstig onderzoek naar nieuwe behandelingen en interventies. "

Voor meer informatie over dit ongetwijfeld interessante initiatief en zijn werkwijze kunt u terecht op de website van Het Microsetta-initiatief e dnapuzzles.org.